21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiGuvernul va infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi imediat dupa deblocarea POST!

Guvernul va infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi imediat dupa deblocarea POST!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Guvernul va infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi imediat dupa deblocarea Programului Operational Sectorial Transporturi (POST), a declarat premierul Victor Ponta.

„Avem in reorganizare CNADNR si, imediat dupa ce primim decizia de deblocare a Programului Operational Sectorial Transporturi, CNADNR va merge inapoi la Ministerul Transporturilor si va numi un manager privat si vom infiinta Autoritatea Nationala de Autostrazi, care va ramane in anii urmatori principalul responsabil pe zona de constructie si exploatare a autostrazilor”, a spus Ponta dupa ce a participat la conferinta „Cities of Tomorrow”: dezvoltarea urbana, incotro?, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) si MEDIAFAX.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, coordonat de ministrul delegat Dan Sova, a fost autorizat de Guvern sa ceara in Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR divizarea societatii in doua noi companii nationale, respectiv Compania Nationala de Autostrazi si Compania Nationala de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi va functiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Nationala de Drumuri va fi organizata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Ulterior, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul asteapta un raspuns din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste infiintarea Companiei Nationale pentru Autostrazi, deoarece regulile europene prevad anumite restrictii privind detinerea prerogativelor de reglementare cu cele de administrare.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri