Inaugurarile, nelipsite din campania electorala! Dragnea si Tariceanu, prezenti la deschiderea noului pod ce traverseaza Canalul Dunare-Marea Neagra

Inaugurarile sunt nelipsite din campania electorala. Dovada sta faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si vicepremierul Liviu Dragnea, au inaugurat, astazi, in prezenta a cateva sute de persoane, noul pod rutier care traverseaza Canalul Dunare – Marea Neagra construit in port. Investitia a fost realizata cu fonduri europene in valoare totala de aproximativ 190 milioane de lei.

Calin-Popescu-Tariceanu

Totodata, cei doi demnitari au asistat la efectuarea unor teste de rezistenta a noii constructii, efectuate prin utilizarea a zeci de autobasculante.

Calin Popescu Tăriceanu a apreciat ca noul pod este „o lucrare de arta inginereasca, foarte spectaculoasa”. Din afirmatiile acestuia reiese insa ca presedintele Senatului confunda podul inaugurat joi cu podul vechi de la Agigea, ce traverseaza Canalul Dunare — Marea Neagra.

„Sunt lucrari care trebuie periodic intretinute. (…) Este un pod relativ, partial nou. (…) Este podul hobanat care a functionat si inainte. (…) Eu am mai mers aici, in zona”, a afirmat presedintele Senatului, in timp ce ziaristii ii spuneau ca greseste, confundand podurile.

Prinzandu-se de greseala, vicepremierul Liviu Dragnea a intervenit spunand ca „pana la urma, este cel mai mare pod hobanat din Romania”.

„Este o investitie importanta pentru ca, in primul rand, face legatura intre nordul si sudul Portului Constanta si de asemenea face legatura cu A4, varianta ocolitoare a municipiului si se evita trecerea prin Lazu si Agigea. Este un pod extrem de important si util. Urmeaza acum infrastructura si drumurile de acces”, a declarat Dragnea.

Tot astazi, cei doi vor vizita faleza Cazinoului din Constanta, ale carei lucrari de reabilitare si modernizare au fost recent finalizate si se vor intalni cu oameni de afaceri din Constanta.

Sursa: Agerpres