Acasă Stirea zilei Ion Tiriac nominalizat pentru admiterea in „International Tennis Hall of Fame”

Ion Tiriac nominalizat pentru admiterea in „International Tennis Hall of Fame”

31

Anul 2012 a fost unul extrem de agitat pentru Ion Tiriac. Fostul tenisman roman a trebuit sa tina piept valurilor de critici care au inconjurat turneul de la Madrid, si, in cele din urma, a trebuit sa se recunoasca invins: zgura albastra a fost interzisa de ATP pentru anul 2013.

Chiar si asa, omul de afaceri roman este aproape de o performanta extraordinara. Fostul partener de dublu al lui Ilie Nastase a fost nominalizat pentru admiterea in „International Tennis Hall of Fame”, locul unde se gasesc cele mai proeminente figuri ale sportului, oameni care au influentat prin activitatea lor in mod fundamental sportul.

Nominalizarea a venit ca urmare a meritelor pe care Tiriac le-a avut dupa incheierea carierei sportive, desi, alaturi de Nasty, a obtinut performante notabile si ca sportiv. Odata cu agatarea rachetei in cui, Tiriac a devenit unul dintre cei mai apreciati manageri, el ghidandu-le cariera unor jucatori de exceptie: Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic, Boris Becker si Marat Safin. De asemenea, activitatea sa ca manager de turnee a reprezentat un alt aspect luat in calcul in stabilirea nominalizarii.

Alaturi de fostul mare tenisman roman, pe lista nominalizatilor, care vor afla la inceputul anului viitor daca au fost sau nu admisi in „Hall of Fame”, se afla nume grele: Martina Hingis, Michael Stich, Helena Sukova, Thelma Coyne Long sau americanul Charlie Pasarell.

Ilie Nastase, fostul numar 1 mondial in clasamentul ATP, in 1973 si 1974, este singurul roman din „Hall of Fame” al celor mai mari tenismeni din toate timpurile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos