9.1 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăACTUALITATEKungfu Pand-ele: Afacerile de familie cu chinezi ale familiei Pandele!

Kungfu Pand-ele: Afacerile de familie cu chinezi ale familiei Pandele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fiul lui Florentin Pandele, primarul din orașul Voluntari și soțul candidatei PSD la Primăria Capitalei, face afaceri cu personaje suspectate a fi implicate într-o rețea de evaziune fiscală. România liberă are dovezi că unul din partenerii lui Bogdan Pandele este reprezentantul unui cetățean chinez declarat ”indezirabil”, care a fost expulzat din România și are interdicție de a păși pe sol românesc timp de zece ani, din ”considerente de securitate națională”.

Firma Activ Imobiliare SRL îi are co-asociați, din 2008, pe Bogdan Pandele, cel de-al doilea fiu al celebrului primar al Voluntariului, și pe Mariana Grigore. Aceasta din urmă împarte același domiciliu din București cu doi sirieni, tată și fiu, Jouma și Kheir Hanifi. Numele lui Kheir Hanifi apare într-un document intern atribuit fostei Gărzi Financiare, al cărui conținut a fost dezvăluit în martie de România liberă. În respectivul act este menționată relația dintre Kheir Hanifi și comisarul șef al Gărzii Financiare Ilfov Robert Rusu, cei doi fiind, conform documentului, coordonatorii unei rețele mafiote care, cu ajutorul unor comisari corupți, a perceput ”taxe de protecție” comercianților străini care vând la negru în diverse centre angro de la periferia Capitalei, scrie romanialibera.ro.

“Pentru a evita plata TVA și a impozitului pe profitul rezultat din veniturile aferente chiriilor pentru spațiile din complexul Smart Expo, Hanifi M Kheir schimbă firma care închiriază spațiile cu altă firmă nou înființată, la interval de 2 luni, schimbând și contractele de închiriere pe noile firme. O parte din aceste societăți au fost înființate de dl. Hanifi M Kheir pe numele fraților săi (Hanifi Jouma, Hanifi Zakaria, Hanifi Abdulrahman)”, se arată în documentul intern al fostei Gărzi Financiare.


Citeste si:

Gabriela Firea, candidatul PSD la primaria Capitalei, CHEMATA la parchet intr-un dosar de SANTAJ!

Pesedistii s-au pierdut cu Firea! Nici colegii de la Antena 3 nu o voteaza!


Legăturile fiului primarului Florentin Pandele cu familia de sirieni sunt atât directe, cât și indirecte. Pe de o parte, în Activ Imobiliare, compania co-deținută de Bogdan Pandele, au intrat în 2014 Ionela Carmen Gherghi, președinta Consiliului Județean al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Ilfov, și Syma Comercial Park, a aceluași Jouma Hanifi. Iar Mariana Grigore nu doar că locuiește la aceeași adresă cu sirienii amintiți, ci s-a și și asociat cu Jouma Hanifi în firmele DG Star Consult și B&C International Securiti SRL.

Conexiunile continuă prin Smart Expo Construct, unde cei doi sirieni au avut-o parteneră, din nou, și pe Mariana Grigore. Mai mult, fosta administratoare a firmei, Mihaela Elena Hagiu, apare ulterior ca administratoare a societăți deținute de Bogdan Pandele. În plus, o a doua persoană care s-a succedat pe postul de administrator al Activ Imobiliare SRL, Lidia Sandu, administrase anterior firma Feiyue Yamaya Impex SRL, a controversatului sirian Kheir Hanafi.

Ultimele stiri