27 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăEconomieLege NOUA! Guvernul le da fortat BUGETARILOR o pauza de lucru, intre...

Lege NOUA! Guvernul le da fortat BUGETARILOR o pauza de lucru, intre orele 13:00 – 14:00!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvenrului, cei care lucrează in cadrul ministerelor şi instituţiilor din administraţia publică centrală ar urma să beneficieze zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00, scrie stiripesurse.ro.Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări în programul angajaţilor din instituţiile centrale.

Proiectul prevede că „angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă”.

Potrivit proiectului de act normativ, aceste dispoziţii nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.


Citeste si:

Guvernul introduce OFICIAL o noua taxa! Vezi cat vom plati cu totii!

Veste buna pentru bugetari! Primesc bani mai multi!


Proiectul pus în dezbatere de SGG:

„HOTĂRÂRE privind unele măsuri referitoare la desfășurarea activității în cadrul administrației publice centrale

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, și al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art.1 Angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă.

Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducătorii entităților prevăzute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanților salariaților/ a reprezentanților funcționarilor publici, sau prin contractul de muncă aplicabil, în funcție de specificul activității prestate, se poate stabili o repartizare inegală a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozițiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.1 aplicându-se în mod corespunzător.

Art. 3 Dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.”

Ultimele stiri