Acasă Stirea zilei Licentele Windows 8, vandute in 40 de milioane de exemplare intr-o luna

Licentele Windows 8, vandute in 40 de milioane de exemplare intr-o luna

24

Grupul american Microsoft a anuntat ca a vandut 40 de milioane de licente Windows 8 in prima luna de la lansarea pe piata a noului sistem de operare. Comparativ, la lansarea versiuni Windows 7, Microsoft a vandut 60 de milioane de licente in primele zece saptamani.

Cifra comunicata de Microsoft nu inseamna ca 40 de milioane de utilizatori au adoptat Windows 8. O mare parte din vanzari au fost catre producatorii de calculatoare personale, care la randul lor vand un numar mare de PC-uri catre companii.

Directorul de marketing pentru Windows, Tami Reller, a sugerat ca un numar mare de licente se datoreaza upgrade-urilor. “Ritmul de upgrade-uri pentru Windows 8 il depaseste pe cel al Windows 7”, a declarat Tami Reller.

Un upgrade la Windows 8 costa 40 de dolari, comparativ cu 70 de dolari pentru intregul pachet software si sute de dolari pentru un nou PC.

Microsoft a inceput sa- vanda versiunea finala a Windows 8 pe data 26 octombrie. Windows 8 este prima platforma software optimizata pentru PC si tablete.

Sistemul de operare Windows, a carui prima versiune a aparut in anii 1990, a revolutionat industria PC-urilor, fiind utilizat de peste 90% din calculatoarele personale din intreaga lume.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos