16.4 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăACTUALITATEAutoLicitatie de masini de colectie. BMW- ul Regelui Mihai este scos la...

Licitatie de masini de colectie. BMW- ul Regelui Mihai este scos la vanzare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nicolae Grigorescu, intr-o viziune moderna

Primul eveniment marcant pentru piata de arta din Romania,...

Arta atrage tot mai multi investitori. Ce artisti s-au vandut bine in 2012

Piata de arta si-a continuat cresterea si in 2012,...

Expozitii Artmark la Brasov, Sinaia si Bucuresti

Precedata de un turneu expozitional in Brasov, Sinaia si...

Artmark organizeaza pe 26 august un eveniment in premiera pentru Romania, o licitatie de masini de colectie. Cu acesta ocazie este scoas la vantare si un automobil marca BMW ce a apartinut Regelui Mihai I.

 

Modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care familia regala a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate. Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 5972 cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor, frigider. Preţul de pornire este de 12.000 €.

Un alt automobil pentru care vor licita foarte mulţi pasionaţi de automobilism este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori.

Exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe sosea, şi este construit pe un sasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m și înaltimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roti independente cu bare stabilizatoare activate de tiranti, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roata, cu discuri de carbon. Dispune si de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secventiala cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Pretul de pornire este de 125.000 €.

Un model celebru este Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din filmul “Naşul/The Godfather” regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare la licitaţie are anul de fabricaţie 1947 şi este în stare tehnică bună (pret de pornire 15.000 €). Cu un motor V12, de 4784 cmc putere şi cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automată, cu 3 trepte si overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor şi conţine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

 

Pasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi interesaţi şi de Jeep-ul Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial “M*a*s*h” din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorca militară MB-T si mitralieră tip M2, iar pretul său de pornire pleacă de la 4.000 €. Construit cu precădere în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Willys MB, a fost folosit de forţele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă. În scurt timp, a devenit principalul vehicul utilizat de către armatelea britanică, sovietică şi franceză.

Automobilele de colecţie vor putea fi admirate de către pasionaţi într-o serie de evenimente-surpriză organizate de Artmark pe Litoralul Mării Negre, în perioada 23 – 26 august.

 

Ultimele stiri