7.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăACTUALITATECulturaLIMBA ROMANA va fi predata, in premiera, la OXFORD

LIMBA ROMANA va fi predata, in premiera, la OXFORD

in:

Stiri pe acelasi subiect

Limba romana va fi predata, in premiera, la Universitatea Oxford, in cadrul primului lectorat finantat de statul roman in Marea Britanie, peste 20 de studenti inscriindu-se deja la cursurile care vor fi sustinute de dr. Oana Uta-Barbulescu de la Universitatea Bucuresti.

Primul lectorat de limba romana finantat de catre statul roman in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a fost deschis luni si functioneaza in cadrul Facultatii de Lingvistica, Filologie si Fonetica a prestigioasei Universitati Oxford, informeaza Ambasada Romaniei la Londra. Lectoratul a fost infiintat in baza unui protocolul de cooperare intre Institutul Limbii Romane din Bucuresti si Universitatea Oxford.

Lectorul de limba romana, selectat prin concurs de catre Universitatea Oxford, este Oana Uta-Barbulescu, doctor in litere si specialist in lingvistica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Potrivit site-ului universitatii britanice, perspectiva invatarii limbii romane s-a bucurat de succes in randul studentilor, inregistrandu-se peste 20 de cereri de inscriere la noul curs. Studentii interesati vor avea si posibilitatea de a da examen de limba romana, in cadrul modulului de limbi moderne sau al celui de lingvistica.

In prezent, la Universitatea Oxford invata 82 de studenti romani.

Ultimele stiri