Acasă Cultura Magda Catone merge mai departe

Magda Catone merge mai departe

34

Din respect pentru publicul Teatrului National din Bucuresti, Magda Catone nu a contramandat spectacolele din weekend, dupa ce sambata la amiaza si-a inmormantat sotul, pe Serban Ionescu.

„Intra aici sa vezi ce a facut Magda Catone dupa inmormantarea sotului ei, Serban Ionescu”, anunta, sambata, cu litere mari, site-ul unui tabloid. Inauntru era o poza in care Magda Catone butona un telefon mobil.

Ceea ce nu au stiut paparazzi a fost ca Magda Catone a plecat de la Cimitirul Bellu direct la Teatrul National. Si ca acolo a imbracat o rochie verde, sofisticata, si a jucat rolul coanei Tinca in comedia „Molto, gran’ impresione”. Dan Tudor, regizorul piesei, spune ca e o regula nescrisa in randul actorilor: „Daca un actor nu apare la spectacol trebuie sa-l cauti fie la spital, fie la morga”.

Actorii si regizorul au luat hotararea de a tine spectacolul cu putin timp inainte de primul gong. „Nu stiam daca Magda va putea juca. Am luat decizia de a juca pentru Serban. Am vrut sa fie un spectacol omagial. La final a fost un moment de reculegere informal. Nu am mai pus muzica de incheiere, cand ieseau actorii la rampa. Au ramas toti insiruiti privind spre sala. Plangeau si actorii, plangea si lumea in sala. La a treia ridicare de cortina, Mircea Albulescu a venit cu tabloul care a fost la capataiul lui Serban si atunci a fost limpede pentru toata lumea ce se petrece”, spune Dan Tudor.

Duminica seara, povestea s-a repetat. Magda Catone a urcat din nou pe scena, in comedia „Sanziana si Pepelea”, interpretand rolul babei Rada. Piesa e mai degraba un basm pentru copii, iar Magda Catone are un rol marunt. Ar fi putut fi lesne inlocuita, dar, si de aceasta data, ea a vrut sa joace. Piesa se incheie cu o nunta, iar Magda Catone canta si danseaza la brat cu Mircea Albulescu, Marius Bodochi, Monica Davidescu, Silviu Biris si altii.

„M-au sunat niste ziaristi sa ma intrebe daca radea Magda Catone pe scena. Tot felul de cretinisme din astea. Femeia asta a stat 30 de ani langa Serban, iar ceea ce face e meseria ei”, spune Dan Tudor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos