22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiMedicul roman Ion Alexie, stabilit in SUA, despre cazurile bebelusilor din Arges:...

Medicul roman Ion Alexie, stabilit in SUA, despre cazurile bebelusilor din Arges: Numarul infectiilor va CRESTE! Nu va jucati cu focul!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Medicul român Ion Alexie avertizează din nou asupra gravității situației bebelușilor infectați cu bacteria E.coli. Autoritățile nu trebuie să dea vina doar pe familiile copiilor infectați, ci să identifice adevărata sursa a bacteriei ucigașe, în caz contrar numărul infecțiilor putând crește exponențial, anunta nasul.tv.
Faptul ca nu s-a gasit inca o sursa comuna a bacteriei uciasa E.coli si ca probabil exista mai multe surse, este extrem de ingrijorator. Doi copii s-au imbolnavit de sidromul hemolitic uremic de la carne si o fetita este deja in stare grava la sptalul Marie Curie. Copiii sint de aceasta data din Jud. Ialomita.
Am impresia ca atentia se indreapta asupra familiilor copiilor si a igienei acestora, uitindu-se ca bacteriile E.coli provin de undeva si nu au aparut de-odata in casele oamenilor.
Nimeni nu contesta nevoia de igiena, numai ca sursele acestor bacterii ucigase trebuie depistate si imediat eliminate din circuitul alimentar.
Intr-o nefericita zi, una sau mai multe dintre vitele sau alte animale colonizate cu E. coli secretoare de verotoxine vor ajunge la abator sa fie sacrificate. Ele vor contamina intreg abatorul si daca din ghinion, carnea lor va fi amestecata cu cea a altor sute sau mii de vite pentru a se face carne tocata, va fi dezastru. Carnea tocata va fi folosita la sarmale, mititei, perisoare s.a si exista sansa ca mii sau zeci de mii de romani sa se imbolnaveasca… chiar daca se vor spala e miini.
Datoria noastra , a medicilor , profesorilor , masss media si a parintilor este sa promovam o igiena cit mai buna.
Datoria autoritatilor sanitare este sa elimine din circuitul alimentar toate animalele colonizate cu bacterii ucigase. Datoria autoritatilor este sa investigheze toate aceste cazuri, sa gaseasca sursele si sa le elimine. Acest lucru se face in EU si SUA si este indispensabil pentru sanatatea romanilor.
Faptul ca nu exista o sursa comuna este foarte periculos.
DACA  ANIMALELE COLONIZATE NU VOR FI ELIMINATE DIN CIRCUITUL ALIMENTAR, DIN CE IN CE MAI MULTE ANIMALE SE VOR INFECTA SI NUMARUL INFECTIILOR CU ACEASTA BACTERIE UCIGASA SE POATE MARI EXPONENTIAL!!!!!
Sfatul meu: nu va jucati cu focul acuzind numai pacientii si familiile lor! Cautati sursele bacteriilor E. coli ucigase si eliminati-le urgent din circuitul alimentar!
Ion Alexie MD
Infectious Diseases and Internal Medicine
Diplomate of the American Boards of Infectious Diseases
Las Vegas, Nevada

Ultimele stiri