Acasă Comentariul zilei Mesajul BOR pentru sustinerea familiei crestine!

Mesajul BOR pentru sustinerea familiei crestine!

26

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a comentat cele două decizii ale Curţii Constituţionale de miercuri, prima privind iniţiativa Coaliţiei pentru Familie care cere schimbarea articolului din Constituţie privind căsătoriile pentru a prevede sintagma „bărbat-femeie”, iar a doua privind cererea unui cuplu gay româno-american căsătorit în Belgia, care cere recunoaşterea căsătoriei.

”Cred că cele două decizii de azi ale Curţii Constituţionale se contrazic într-un anumit registru, registrul unei logici referitoare la starea şi orientarea majorităţii din societatea românească. CCR a constatat ceva subînţeles, ceva evident că propunerea legislativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei, iniţiativă care aparţine Coaliţiei pentru Familie,şi nu BOR care însă a sprijinit prin discursul ei public aceasta iniţiativă. CCR a declarat constituţională această iniţiativă cetăţenească.

În ce priveşte decizia cealaltă de amânare, aceasta este mai puţin de înţeles din această perspectivă deoarece ştim foarte bine Codul Civil al României stipulează foarte limpede conţinutul căsătoriei este cel dintre un bărbat şi o femeie, iar Constituţia în spiritul ei, nu încă în litera ei, practic stipulează acelaşi lucru pentru că atunci când a fost alcătuită Constituţia României nici nu se punea problema reinterpretării noţiunii de căsătorie aşa cum se face astăzi”, a declarat Bănescu la b1.

La final, purtătorul de cuvânt al BOR a reiterat poziţia instituţiei pe care o reprezintă vizavi de căsătoriile gay: ”BOR îşi reafirmă poziţia sa în legătură cu căsătoria, nu acceptă o alternativă la căsătoria bărbat femeie, poziţia nu se schimbă”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos