Acasă Comentariul zilei Reactia unui cunoscut jurnalist la numirile de la SRI!

Reactia unui cunoscut jurnalist la numirile de la SRI!

13

Jurnalistul Oreste Teodorescu a comentat pe pagina personala de facebook miscarile de trupe de la SRI care au luat prin surprindere Romania. Oreste pune in context schimbarile din serviciile secrete si lamureste rolul noilor numiri.

Redam mai jos textul semnat Oreste Teodorescu:

”Ce fac serviciile secrete din România în contextul atât de precar și vulnerabil al crizelor din Turcia, Ucraina și din restul Europei?

Desi a lucrat perfect ardeleneste, in sensul ca nu s-a grabit deloc, Hellvig facut niște mutări interesante în cadrul SRI: a trimis la pensie „garda veche” si a adus langa seful operativ, Coldea doi profesionisti de la contraspionaj:

General de brigadă Adrian Ciocîrlan: În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apararea Constituției- omul din spatele luptei anti-corupție și unul dintre artizanii colaborării stranse cu DNA.

Colonel Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI. Doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”,este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Așteptăm cu interes civic sa constatam schimbări calitative și o viziune cât mai complexa asupra realităților internaționale și din parte conducerii Serviciului Roman de Informații Externe, al cărui șef, Mihai Razvan Ungureanu pare ca are și alte agende în paralel cu interesul romanesc.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos