24 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiMessi va avea un muzeu in Argentina

Messi va avea un muzeu in Argentina

in:

Stiri pe acelasi subiect

Supriza uriasa la Campionatul Mondial: Arabia Saudita a batut Argentina lui Messi!

Arabia Saudită a reușit un rezultat uluitor cu Argentina,...

Stirea zilei in sport: Messi pleaca de la Barcelona!

Presa argentiniană a scris pe larg despre anunţul despărţirii...

messiUn muzeu dedicat fotbalistului echipei FC Barcelona Lionel Messi, castigator de patru ori al Balonului de Aur, va fi construit la Rosario, orasul sau natal din Argentina, au anuntat autoritatile locale.

Primarul orasului Rosario, Monica Fein, a declarat ca familia lui Messi a promis ca va furniza muzeului obiecte inedite apartinand jucatorului. „Va fi un muzeu al sportului, unde Messi va fi figura centrala”, a afirmat Fein, care a adaugat ca si alti jucatori nascuti in acest oras ar putea fi omagiati, cum ar fi Angel Di Maria (Real Madrid).

„Cred ca Muzeul Messi va vedea lumina zilei in doi ani”, a declarat Hermes Binner, fost guvernator al provinciei Santa Fe, in care se afla Rosario, o localitate cu 1,2 milioane de locuitori, la 300 de kilometri de Buenos Aires.

Autoritatile provinciei au achizitionat un teren de 32 de hectare in sudul orasului, unde s-a aflat o baza a armatei argentiniene. Aici vor fi construite si alte cladiri, in afara muzeului, a precizat Binner. Finatarea proiectului se va face printr-un parteneriat public-privat.

Inainte a ajunge la FC Barcelona, Messi a jucat la una dintre echipele din Rosario, Newell’s Old Boys, grupare pentru care au mai evoluat de-a lungul timpului pe Gabriel Batistuta, Mauricio Pochettino, Gabriel Heinze si Jorge Valdano.

Ultimele stiri