Perchezitii la RADET! Conducerea RADET a primit spaga bilete de avion la meciul Chelsea-Steaua!

1radetMai multe persoane din conducerea RADET, printre care directorul general, Ion Voicu, directorul economic – Dan Mavrodin, directorul de la exploatare si mentenanta – Ovidiu Gardus si directorul de achizitii publice, sunt vizate intr-un dosar de coruptie, fiind suspectate de infractiuni in domeniul achizitiilor publice prin atribuirea, in mod fraudulos, a unor contracte de executie unor firme care se ocupau de intretinerea si repararea retelei RADET Bucuresti, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, firmele care primeau lucrarile ofereau sume importante de bani pentru realizarea contractelor, fapt care ar fi dus la cresterea pretului agentului termic.

Cu toate ca li se atribuiau fraudulos aceste contracte, firmele care primeau sume imense din bani publici nici macar nu mai executau lucrarile.

Potrivit acelorasi surse, firmele carora li se atribuiau contractele in mod fraudulos sunt: CCEI SRL, SICOR SRL, Erbasu SA, Loxtor Norvegia, WILLO Romania SRL, Multigama Tech.

La dosarul in care sunt implicati sefii RADET, anchetatorii lucreaza de aproximativ un an.

Politistii bucuresteni si procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti efectueaza vineri mai multe perchezitii la RADET, in cazul unor persoane suspectate de savarsirea unor infractiuni in domeniul achizitiilor publice.

Politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor pun in executare 38 de autorizatii de perchezitie emise de Tribunalul Bucuresti in Capitala si in judetele Ilfov si Giurgiu, precizeaza Politia Capitalei.

“Perchezitiile sunt efectuate ca urmare a cercetarilor ce se desfasoara intr-un dosar penal in care exista indicii privind savarsirea unor infractiuni in domeniul achizitiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei institutii de interes public local”, informeaza Politia Capitalei.

Activitatile sunt efectuate si cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Directorii RADET au primit spaga excursii in strainatate si bilete de avion la meciul Chelsea-Steaua

Sefii RADET au beneficiat de excursii si vacante scumpe, in strainatate, platite exclusiv de catre firmele care au primit contractele frauduloase, platite din bani publici, pentru executarea unor lucrari, excursii care au fost oferite drept recompensa de patronii societatilor comerciale pentru “bunatatea directorilor” care le-au atribuit respectivele contracte, au precizat surse judiciare.

Excursiile oferite celor din conducerea RADET erau in afara sumelor mari de bani pe care firmele le dadeau pentru obtinerea contractelor.

Potrivit surselor judiciare, directorii companiei RADET ar fi primit nu doar excursii in Europa, dar si bilete de avion pentru Londra, unde au vizionat meciul Chelsea – Steaua.

Sursa: agerpres.ro

Un comentariu la „Perchezitii la RADET! Conducerea RADET a primit spaga bilete de avion la meciul Chelsea-Steaua!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *