Acasă Stirea zilei Microsoft amendata cu 561 milioane de euro de Uniunea Europeana

Microsoft amendata cu 561 milioane de euro de Uniunea Europeana

28

internet-explorer-12Compania americana Microsoft a fost amendata de autoritatile de reglementare ale UE cu 561 milioane de euro pentru ca a incalcat termenii unui acord in care se angaja sa ofere utilizatorilor mai multe variante de browsere web decat propriul produs Internet Explorer, potrivit Bloomberg.

Noua amenda – circa 1% din veniturile Microsoft de anul trecut – aduce la 2,24 miliarde de euro penalitatile pentru Microsoft in conflictele cu autoritatile de reglementare din UE in ultimul deceniu. Suma include si o amenda de 899 milioane de euro pentru nerespectarea unui ordin referitor la transferul de date rivalilor.

„Nerespectarea unui acord este o actiune foarte grava, care trebuie sanctionata corespunzator”, a declarat comisarul Joaquin Almunia.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a convenit in 2009 sa asigure programelor rivale de navigare pe internet acces la Windows, parte a unui acord cu autoritatile de reglementare ale blocului comunitar.

Compania a informat in iulie ca a aflat la momentul respectiv ca nu oferea optiunea unui numar de 28 de milioane de clienti care foloseau Windows 7 Service Pack 1, circa 10% dintre clientii in discutie.

Conform angajamentelor Microsoft din 2009, consumatorii care cumparau Windows ar fi trebuit sa primeasca optiunea de a alege pentru instalare dintre cele mai utilizate 12 programe de navigare pe internet, pe langa Internet Explorer al Microsoft.

Compania americana a informat UE la sfarsitul anului 2011 ca respecta angajamentul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos