Acasă Stirea zilei Mihai Balan, fostul director al CET Govora, a preluat sefia Oltchim. In...

Mihai Balan, fostul director al CET Govora, a preluat sefia Oltchim. In cateva zile trebuie sa gaseasca o solutie pentru a porni combinatul

39

Rodin Traicu, secretar de stat in Ministerul Economiei, a anuntat ca in cadrul Consiliului de Administratie, de astazi, de la Oltchim a fost ales un director interimar pentru companie.

Mihai Bălan, fostul director al CET Govora, a preluat aceasta functie si va trebui ca in cateva zile sa elaboreze un plan economic pentru repornirea combinatul din Valcea.Termenul indicat de Traicu pentru reincererea activitatii la Oltchim este 12 octombrie. Tot atunci muncitorii ar trebui sa-si primeasca salariile restante.

Mihai Bălan, de profesie inginer, ocupă de mai bine de zece ani funcţia de director al CET Govora, uzină care produce energie termică, energie electrică şi abur industrial pentru Oltchim şi Uzinele Sodice Govora.El a fost ales pentru a prelua conducerea Oltchim, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor guvernului în CA, datorită performanţelor pe care le-a obţinut ca manager al CET Govora. CET Govora este o societate subordonată Consiliului Judeţean Vâlcea şi este cunoscută ca având cel mai mic preţ pe gigacalorie din ţară.

Societatea Oltchim a fost condusa timp de 21 de ani de Constantin Roibu, care a demisionat din funcţie la începutul lunii septembrie. În locul său a fost numit, pentru o perioadă limitată, Nicolae Radu Olaru, fost director general adjunct al combinatului.Combinatul chimic se află în portofoliul statului, prin Ministerul Economiei.Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, iar procesul de vanzare a acţiunilor statului în companie va fi reluat.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Contractul de privatizare nu a fost încheiat, întrucât Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos