Acasă Stirea zilei Kovesi a primit un post la Bruxelles

Kovesi a primit un post la Bruxelles

35

Laura Codruta Kovesi a fost detasata la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Potricit unor surse oficiale citate de Mediafax, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru perioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.

La finalul mandatului sau ca procuror general al Romaniei, Kovesi a declarat ca că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici o eventuală funcţie care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România. Din această perspectivă, nu exclud o candidatură pentru DNA şi nici o eventuală funcţiune care presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare sau de activităţi anticorupţie”, a precizat Kovesi.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos