Acasă Comentariul zilei Moise Guran SOCHEAZA pe toata lumea: Îndemn cetățenii ASUMAT și EXPLICIT la...

Moise Guran SOCHEAZA pe toata lumea: Îndemn cetățenii ASUMAT și EXPLICIT la REVOLTĂ!

27

Jurnalistul Moise Guran cheamă oamenii în stradă și îi îndeamnă să facă o revoltă publică. Într-o analiză a situației actuale din Sănătate, Moise Guran susține că autoritățile ne omoară cu zile și doar dacă oamenii vor ieși în stradă s-ar putea schimba ceva. 

”Așa agnostic cum mă cred, uneori am sentimentul că, deși absurdă, realitatea pe care o trăim are totuși un sens, că peste ani voi înțelege ceea ce acum nu pot, că și un război pierdut de societate o poate repune pe baze de la care să evolueze poate mai sănătos, mai solid, mai cu minte. Acum am sentimentul că războiul împotriva corupției este pierdut, că ne îndreptăm agale ca niște somnambuli spre o prăpastie în care vom cădea. Dar, îmi spun tot eu, poate că nu vom muri, poate ca nație, cine știe cum, printr-o minune, o uriașă involuție ne va asigura apoi o evoluție pozitivă, un viitor mai bun, căci nimic nu devoalează mai bine monstruozitățile decât un dezastru și nimic nu activează eroii din oamenii obișnuiți decât o situație de criză extremă. Dar nu pot (n-am putut niciodată) să accept resemnarea, mi-a fost întotdeauna teamă să-mi accept teama, iar acum îmi dau seama că mi-ar fi rușine să mă uit în oglindă sau în ochii copilului meu dacă aș accepta că războiul e pierdut, dacă aș fi eu însumi un defetist așteptând să-și înțeleagă înfrângerea.

Acest articol este așadar un îndemn explicit și asumat la revoltă publică! Una pașnică, organizată, dar temeinică și bine țintită”, scrie Moise Guran.

Citește mai departe AICI

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos