Acasă ACTUALITATE Ne transforma in camp de lupta! Dupa scutul antiracheta SUA aduce armament...

Ne transforma in camp de lupta! Dupa scutul antiracheta SUA aduce armament greu de lupt in Romania!

28

Prezenta armatei SUA in Romania devine tot mai vizibila si serioasa. Ceea ce era un scut de aparare anti-racheta devine un front in toata regula.

Statele Unite sunt pregătite să amplaseze armament greu, inclusiv tancuri și până la 5.000 de oameni, în România, țările baltice și în Europa de Est pentru a contracara o eventuală agresiune din parte Rusiei, afirmă cotidianul New York Times în ediția sa de sâmbătă.

Dacă propunerea Pentagonului este acceptată de executivul american, SUA vor amplasa pentru prima dată armament greu în aceste țări care au aderat recent la NATO și care, înainte de căderea Zidului Berlinului, făceau parte din sfera de influență a Uniunii Sovietice, scrie cotidianul, citând surse americane și aliate anonime, scrie Agerpres.

Este vorba de a liniști țările baltice și celelalte țări din Europa de Est, foarte îngrijorate după anexarea Crimeii și luptele din Ucraina, unde separatiști proruși contestă autoritatea Kievului în estul țării.

Kievul și occidentalii acuză Rusia că îi înarmează pe separatiști și că a desfășurat trupe regulate pentru a le veni în ajutor.

Potrivit New York Times, propunerea trebuie să primească acceptul secretarului american al apărării, Ashton Carter, și al Casei Albe. Cotidianul adaugă că unii aliați ai NATO sunt îngrijorați de reacția Rusiei.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de zarul american, subliniază că încă nu a fost luată nicio decizie.

Oficiali care au dat informații cotidianului sunt de părere că Pentagonul va da unda verde înainte de o reuniune a miniștrilor apărării din țările NATO, prevăzută în această lună la Bruxelles.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTop patru motive pentru care BARBATII ajung sa aiba amante!
Articolul următorCine va prelua Ministerul Transporturilor? El va trebui sa faca autostrazile Romaniei!