18.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiNemultumiti de rectificarea bugetara, politistii ameninta cu proteste in campania electorala

Nemultumiti de rectificarea bugetara, politistii ameninta cu proteste in campania electorala

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rectificare economica: Romania ajunge la un deficit de 6,7% din PIB. Bani mai multi pentru Sanatate si Munca

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a prezentat proiectul de rectificare...

Sindicatul National al Politistilor ameninta cu proteste in timpul campaniei electorale, fata de reducerea „jenanta” a sumei alocate, prin rectificare bugetara, pentru drepturile restante, precizand ca politistii vor primi doar 8,66% din dreptul pentru echipament pe 2012, desi cu doar o luna inainte li se promisese 50%. Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) isi exprima public indignarea fata de reducerea jenanta a sumei alocate, prin rectificare bugetara, pentru achitarea drepturilor restante cuvenite, prin lege, politistilor, spune organizatia.

 

Ministul de Interne, Mircea Dusa, a asigurat in septembrie ca, prin negocieri cu Ministerul Finantelor, va plati politistilor 50% din drepturile de echipament restante pentru acest an, insa, in urma rectificarii, acestia ar urma sa primeasca doar 8,66% din suma, sustine sindicatul.

 

„Reamintim ca, pana acum, personalul echivalent de la celelalte structuri ale sistemului de ordine publica si siguranta nationala a primit drepturile financiare respective. Acum, in pragul campaniei electorale, vorbele goale, precum buzunarele politistilor, schiteaza, pentru noi, primele date ale viitoare guvernari: demagogie si dispret fata de politisti”, arata SNPPC.

 

Politistii considera ca, prin aceste actiuni, vor oferi alegatorilor „mai multe subiecte de reflectie pentru siguranta cetateanului si pentru calitatea ordinii publice asa cum o ingaduie guvernantii, prin finantare, dotare si asigurare cu forta de munca”.

 

SNPCC mai spune ca, in cele sase luni de guvernare USL, a solicitat MAI si Guvernului rezolvarea mai multor probleme, restante din vechea guvernare PDL, printre care alocarea de fonduri pentru achitarea drepturilor cuvenite pentru anul 2012, includerea efectivelor MAI care indeplinesc misiuni de paza a sectiilor de votare, „in timpul lor liber legal”, in randul personalului auxiliar folosit in timpul alegerilor si care beneficiaza de indemnizatia de 65 de lei/zi (ex: statisticieni, informaticieni, personal tehnic etc.), acordarea posibilitatii ca politistii sa contribuie la sistemul privat de pensii – aplicarea imediata a Pilonului II de pensie pentru personalul din MAI, „drept pe care institutiile statului il amana intr-un mod vadit ilegal”.

 

Aceste revendicari au fost transmise si prim-ministrului Victor Ponta, printr-o adresa, cerandu-se ca, pana la 16 noiembrie 2012, Guvernul „sa gaseasca solutii legale si favorabile politistilor”.

 

„In caz contrar, incepand cu data de 19 noiembrie 2012, SNPPC va declansa actiuni de protest, pe fundalul campaniei electorale, in toata tara. La proteste vor participa: politisti, personal contractual din MAI si membrii lor de familie”, precizeaza SNPPC.

Ultimele stiri