Nivel NEOBISNUIT DE MARE de radiatii LA GRANITA Romaniei! Autoritatile sunt in ALERTA!

In ultimele zile, nivelul masurat la radiatiilor radioactive a depasit cu mult limita de siguranta si continua sa se mentina aici.

Nivelul radiaţiilor de la Cernobîl este de 10 ori mai mare decât limita normală. Măsurătorile nivelului de radiaţii au fost făcute de către inspectorii specializaţi în domeniu în zona de excluziune. Această creştere a nivelului de radiaţii a fost provocată de incendii masive în zona reactorului nuclar avariat, potrivit rt.com.

Zona din jurul reactorului nuclear avariat de la Cernobîl, Poleskoie, este contaminată cu Cesiu-137. Concentraţiile acestui element radioactiv au atins ceea ce experţii numesc “secvenţă peste normă” – adică un nivel de radioactivitate foarte ridicat, potrivit SNRI (Inspectoratul pentru Sectorul Nuclear de Stat al Ucrainei).

Cesiu 137 este unul dintre cele mai periculoase elemente nucleare, iar concentraţiile acestei substanţe radioactive care se acumulează în organismul uman duc la leucemie şi diferite tipuri de boli canceroase, au avertizat experţii.


Citeste si:

Nivelul radiatiilor emise de telefoanele mobile se va putea testa in Romania! Vezi unde si de cand

Arde padurea RADIOACTIVA de langa Cernobal! Fumul TOXIC poate ajunge in Romania!

ESTE demonstrat STIINTIFIC! Crucea RADIAZA energii care VINDECA! Cum?


SNRI a realizat o hartă cu rezultatele monitorizării situaţiei, accesibilă online. Potrivit rt.com, care citează oficialităţi ucrainene, incendiul a cuprins aproximativ 130 de hectare din jurul reactorului avariat.

Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei a informat că incendiul produs marţi a fost pus sub control, dar că focul nu ar fi fost stins în totalitate. 117 pompieri şi 24 de unităţi cu echipament de stins incendii se află la locul dezastrului.

Cele mai periculoase particule radioactive sunt cele de plutoniu şi uraniu, care provoacă boli de cancer. Emanaţiile de particule radioactive reprezintă pericol imediat în zonele din apropierea sursei de la care au provenit.