Acasă Economie Noi forari in Marea Neagra! Doua companii au inceput forajul unei sonde...

Noi forari in Marea Neagra! Doua companii au inceput forajul unei sonde de explorare pentru un nou prospect

33

ExxonMobil si OMV Petrom au inceput forajul unei sonde de explorare pentru un nou prospect in blocul Neptun din Marea Neagra. Platforma Ocean Endeavour foreaza sonda de explorare Pelican South-1 la aproximativ 155 de kilometri de tarm, in sectorul romanesc al Marii Negre. Sonda va testa o noua structura geologica in blocul Neptun.

foraj

La inceputul lunii octombrie, platforma Ocean Endeavour a finalizat forajul sondei Domino-2, iar datele obtinute de sonda sunt in curs de evaluare.

„Explorarea pentru titei si gaze in zone unde nu au mai fost desfasurate astfel de activitati este complexa si foarte detaliata, de multe ori fiind nevoie de ani pentru a fi finalizata. O intelegere aprofundata a structurii geologice este esentiala inainte de a efectua investitiile semnificative necesare pentru dezvoltarea unei astfel de descoperiri”, a declarat intr-un comunicat John Knapp, directorul general al ExxonMobil Exploration and Production Romania.

Activitatea din zona de mare adancime a Marii Negre este una de pionierat., a afirmat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie.

„Zona Marii Negre are un rol central in strategia noastra si alocam resurse tehnice si financiare semnificative pentru proiectele offshore. Suntem incurajati de rezultatele bune obtinute pana acum, in ape de mica si mare adancime. Cu toate acestea, mare parte a activitatii din zona de mare adancime a Marii Negre este o activitate de pionierat, in zone neexplorate pana acum, care implica investitii cu un grad ridicat de risc, necesitand astfel un mediu investitional stabil”, a afirmat el.

ExxonMobil si OMV Petrom detin fiecare 50% din sectorul de apa adanca a blocului Neptun, operat de compania americana.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos