Acasă Cultura Noteaza-ti ziua in CALENDAR! Un fenomen UNIC in viata va avea loc...

Noteaza-ti ziua in CALENDAR! Un fenomen UNIC in viata va avea loc pe cer!

In noaptea de 27 septembrie spre 28 septembrie se vor produce simultan două fenomene spectaculoase – Super Luna şi eclipsa de Lună.

Un eveniment astronomic similar s-a produs în urmă cu peste 30 de ani, iar următorul va avea peste aproape două decenii.

Fenomenul va fi vizibil aproape în toată lumea şi va începe în seara de 27 septembrie în America de Nord şi America de Sud, iar în dimineaţa de 28 septembrie va putea fi urmărit şi din Europa, Africa şi anumite regiuni din Asia Acentrală, scrie descopera.ro.

Locuitorii din regiunea Asia Pacific nu vor putea să urmărească fenomenul.


Citeste si:

Superstitiile bunicilor nostri pentru luna septembrie. De ce i se spune ”Rapciune” sau ”Cumpanar” si cum sa te feresti de rau!


Acest fenomen astronomic va fi vizibil parţial şi din România. „În noaptea de 27 spre 28 septembrie se produce o eclipsă de Lună, care va începe la ora 03:11, va avea maximul la 05:47 şi se va termina la 08:23. Luna va apune în jurul orei 07.15, aşa că nu toată eclipsa va fi vizibilă. Totuşi putem vedea totalitatea, când Luna se va afla la numai 15° deasupra orizontului”, se spune pe site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentEfect GARANTAT! Ce se intampla daca-ti freci dintii cu o COAJA de banana!
Articolul următorFiecare roman din strainatate va primi CATE 600 DE EURO, daca ramane fara loc de munca! Legea a fost APROBATA!