18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăACTUALITATECulturaVIDEO - Cine gandeste strategiile de marketing care l-au TRANSFORMAT pe Arsenie...

VIDEO – Cine gandeste strategiile de marketing care l-au TRANSFORMAT pe Arsenie Boca intr-un BRAND COMERCIAL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Stiati ca valul de simparie de care se bucura parintele Arsenie Boca nu este intamplator, ci a fost foarte bine gandit?

Dumitru Bortun, specialist in comunicare: “El este un brand. Este un brand pentru o mare parte a poporului roman. Am intalnit si la oameni care nu fac parte din biserica ortodoxa. Greco catolici, romano-catolici, neoprotestanti. Toti il admira si spun da, este altceva este o instanta morala, o instanta sacra, e un brand pentru multa lume”.

Dar cum a ajuns Arsenie Boca un brand? Tudor Raicu este proprietarul site ului arsenieboca.ro si detine drepturile de autor pentru cele doua carti scrise de calugarul Arsenie, drepturi pe care le-a cumparat de la maicile care i-au stat aproape parintelui la Sinaia in ultimii ani. Mai intai, in 2004 a scos un album cu pictura de la Draganescu. Dupa care a tiparit „Cararea Imparatiei„.

Nici nu ne-am gandit ca se va ajunge aici la un moment dat”, spune Tudor Raicu. “Noi n-am crezut ca tirajul va merge constant. Sau ca va creste. Am crezut ca va scadea. Este o crestere anuala. Fiind o carte de asa tinuta ne asteaptam sa scada. A fost explozie.”


Citeste si:

Arsenie Boca aduce Bisericii MILIOANE DE EURO anual! Vezi cum a fost transformat totul intr-o afacere!

Ceausescu l-a vizitat, acasa, de mai multe ori! Ce i-a spus parintele Arsenie Boca la ultima intalnire a RAMAS IN ISTORIE!

DEZASTRU ecologic la mormantul parintelui Arsenie Boca! Sute de mii de credinciosi au umplut manastirea de gunoaie!


Acum, cartile au fost traduse si in engleza. Editura sa publica doar aceste carti, iar cererea este extrem de mare. “Incercam sa il promovam pe parintele prin scrierile lui. Asta a fost scopul nostru. Parintele arsenie sa ajunga la cat mai multi oameni. A ajuns. Este un fenomen pentru ca nu are egal in Eomania contemporana. Ce se intampla in Prislop acum cred ca este cel mai mare pelerinaj de pe teritoriul nu doar al romaniei ci de pe teritoriul ortodoxiei.

In Sibiu, intr-o librarie, Romeo Petrasciuc arata cartile pe care le-a scris si in care a adunat marturiile celor care l-au cunsocut pe parintele Arsenie, scrie romaniateiubesc.stirileprotv.ro. “Parintele Arsenie Boca il gasim peste tot, e o arsenizare. Nu numai a a zonei, in toata tara. Tot felul de chestii apar cu parintele Arsenie. Tricouri, e o hamburgerizare oarecum sustinuta de toate mediile. Da si bine sa te afisezi cu parintele”.

Romeo Petrasciuc este cel care a scris cartea „Sfantul Ardealului”, si recunoaste ca este un business bun, dar si ca aceste carti au fost piratate. “Cartile noastre le intalnim la Prislop, piratate toate. Identic, cu datele noastre de contact, identic. In Bucuresti la fel. Tot ce se vinde la tonomate la metrou toate sunt piratate.

Prin carti, in ultimii ani, Arsenie Boca a fost readus in atentia romanilor. Dupa care au intart in scena televiziunile care au speculat faptele cu iz senzational din viata parintelui.

A devenit fenomen parintele Arsenie Boca si pentru ca a fost mediatizat in exces si ca orice exces dauneaza grav sanatatii sufletesti”, spune preotul Constantin Necula. “Si constientizez pe zi ce trece ca parintele a ajuns in postura parintelui Staniloaie. Foarte des citat dar foarte rar citit”.

Ultimele stiri