Noul Guvern a fost VOTAT! Dragnea nu mai este vicepremier! Care sunt noii ministri

Structura si componenta Guvernului Ponta 4 a fost votata ieri de catre CExN al PSD. Liviu Dragnea nu mai este vicepremier, va detine doar portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Printre ministrii noi ai PSD se numara Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel si Liviu Pop.

guvern-ponta

Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier. Aceasta functie va fi detinuta de Gabriel Oprea.

Potrivit listei de ministri prezentata de Ponta, Darius Valcov va prelua portfoliul Finantelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusa Gratiela Gavrilescu (PLR).  PLR va mai avea un ministru in persoana lui Andrei Gerea, care va detine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care il va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educatia a fost cedata PC, care il va propune pe Sorin Campeanu. La Comunicatii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi detinut de PSD, care il va propune pe deputatul Ionut Vulpescu.

Ministerul Romanilor de Pretutindeni se va pastra si in viitorul guvern, acesta urmand sa fie detinut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va mentine si portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.

Sursa: Mediafax