In acest sfârșit de săptămână, în zilele de 2 și 3 iulie 2016, primăria și Consiliul Local Gura Râului, în colaborare cu CJCPCT “Cindrelul – Junii” Sibiu organizează cea de-a XIII-a ediție a Festivalului “Bujorul de munte”.

Sâmbătă, începând cu orele 18:00, sunteți invitați la o “cină ca la stână”, cu faimosul bulz ciobănesc și tocană la ceaun.

Spectacolul culinar va fi completat cu recitalurile susținute de: Ansamblul Folcloric “Bujorul de munte” — Gura Râului, Maria Lepindea, Camelia Cosma Stoiță, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Marcel Părău, Adrian Neamțu, Alina Bîcă, Mariana Anghel, Ansamblul Folcloric “Ceata Junilor” — Sibiu, Călin Brăteanu și Grupul Folcloric de Obiceiuri Păstorești “Obcina Stânișoarei” din Mălin — jud. Suceava, Ansamblul Folcloric “Veteranii Junii Sibiului”, Ansamblul de Muzică Tradițională Românească “Icoane” — Cluj Napoca, Sergiu Cipariu și Ioan Bocșa. Seara se va încheia cu un frumos foc de tabără.

Duminică, startul manifestărilor se dă în preajma amiezii, așa că la ora 11:30 va avea loc primirea oficialităților la intrarea în comună, iar la ora 12:00 tinerii gureni ne vor întâmpina cu un prim joc al junilor în mijlocul satului, scrie turnulsfatului.ro.

La ora 13:00, pe scena amenajată în apropierea barajului, va debuta spectacolul susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul — Junii Sibiului” cu soliștii: Robert Târnăveanu, Alina Pinca, Daniel Rosalim, Sebastian Stan, Ionela Sterp, Bogdan Cioranu, Andreea Vulcu, Vlăduța Lupău, Daniel Pop, Mădălina Mîrza, Ovidiu Homorodean, Stana Stepanescu, Răzvan Năstăsescu, Ina Todoran, Tudor Furdui Iancu, Oana Tomoiagă și Șerban Horj, Codruța Rodean și Dan Limbășan, Izabela Tomița și Gabriel Popescu, Vasile Conea.

Festivalul a luat naștere în anul 2004 și de atunci a strâns anual mii de vizitatori dornici să deguste din preparatele bucătăriei tradiționale din Mărginime Sibiului și să se bucure de spectacole folclorice de înaltă calitate.