Acasă Stirea zilei O chichita din regulamentul festivalului de film de la Venetia a lasat...

O chichita din regulamentul festivalului de film de la Venetia a lasat „The Master” fara marele trofeu

29

Acordarea premiilor la cel mai vechi festival de film din lume s-a lasat cu o controversa pentru a doua oara in ultimii patru ani.

Potrivit unor surse citate de „The Hollywood Reporter”, juriul condus de regizorul american Michael Mann intentiona sa dea cel mai important trofeu – Leul de aur – lungmetrajului „The Master”, regizat de Paul Thomas Anderson, lungmetraj care il are drept director de imagine pe Mihai Malaimare Jr. Insa, din cauza unei chichite din regulamentul festivalului, Leul de aur i-a revenit filmului „Pieta”, al cineastului coreean Kim Ki-duk.

In prima faza a deliberarilor, juriul hotarase sa premieze „The Master” cu aur, dar si cu Leul de argint – trofeul pentru regie – si cu Coppa Volpi (pentru prestatia actorilor Joaquin Phoenix si Philip Seymour Hoffman). Insa o regula a festivalului, instituita in 2009, interzice ca acelasi film sa se aleaga cu mai mult de doua premii, asa ca juriului i s-a cerut sa reia deliberarile. Dupa o dezbatere descrisa de surse drept tensionata, s-a decis ca Leul de aur sa i se acorde filmului „Pieta”, in timp ce „The Master” a obtinut Coppa Volpi si Leul de argint.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos