Intra in contact cu noi

Dosar

Oamenii de stiinta s-au pus de acord: Asa arata cu ADEVARAT Mantuitorul Iisus!

Publicat cu

pe

Încă din primele dăți când copiii creștinilor merg la școlile de Duminică, o imagine a lui Isus Hristos le este atașată în minte.

În America de Nord acesta este descris ca fiind mai înalt decât discipolii săi, sărac, cu un păr lung, lăsat pe umeri, șaten deschis, piele albă și ochi deschiși la culoare. Dar oricât de familiară ar părea această imagine este cu totul și cu totul greșită. O persoană cu asemenea descriere ar trebui să arate cu totul diferit decât ceilalți cu care Isus a locuit. Cu siguranță că autorii Bibliei ar fi menționat un contrast atât de puternic. Din contră, conform Evangheliei după Matei, când Isus a fost arestat în grădina Ghetsimani înainte de Crucificare, Iuda Iscarioteanul trebuia să le indice soldaților cine este acesta pentru că soldații nu-l putea deosebi de discipolii săi, scrie esquire.com.

Mai departe întrebările desre cum Isus ar trebui să arate au început să se adune pentru simplu fapt că în Noul Testament, Isus nu era nicăieri descris, nici măcar un desen de al Lui nu s-a descoperit. Asta este altă problemă în a nu avea nici un schelet sau rămășițe ale trupului pentru a putea testa o mostră de ADN. În absența dovezilor, imaginile în legătură cu portretul lui Isus au fost lăsate la interpretarea artistului. Influența culturii artiștilor și tradițiile pot fi profunde, observă Carlos F. Cardoza-Orlandi, profesor asociat al Creștinismului din lume la Seminarul Teologic din Colombia, Atlanta. „În timp ce imaginile din vest sun dominante, în alte părți ale lumii acesta este văzut drept negru, arab sau hispanic.” Așa că întrebarea fundamentală rămâne: Cum arăta Isus?

Un răspuns a venit din lumea științei din domeniul antropologiei medico-legale. Folosind metode similare cu cele ale poliției în momentul în care rezolvă crime, cercetătorii Britanici, asistați de arheologi israelieni, au recreat ceea ce credeau ei a fi cea mai renumită față din istoria lumii.

Reclama

Citeste si:

Urmele lui IISUS de pe Giulgiul din Torino testate ADN! Expertii s-au crucit cand au vazut rezultatele!

Acest baietel a fost in Rai si l-a intalnit pe Iisus, in timp ce era in MOARTE CLINICA! ”Toti aveau aripi!”


Procesul care a ajutat la reconstrucția feței a implicat tehnologii ca razele X și softwear-uri care au verificat rezultatele cu datele antropologice. De aici, cercetătorii au construit un profil 3D. În continuare aceștia au creat și un model de craniu. Straturi de clei care se potriveau grosimii reconstrucției faciale specificate de către programele computerizate, au fost în continuare îmbrăcate cu ceea ce se numea piele falsă. Nasul, buzele și pleoapele au fost mai apoi modelate ca să se potrivească cu forma determinată de mușchii de la baza feței. Ceea ce nu au reușit să determine a fost culoarea și forma părului lui Isus. Dar pentru a se apropia cât de cât de trăsături au căutat pe cele mai vechi site-uri și au descoperit că Isus are mai degrabă ochii închiși, dar în schimb au rămas deacord cu un element din tradiția evreiască și anume barba. Isus avea barbă. Totuși Biblia fost cea care a determinat lungimea părului acestuia. În timp ce mulți alți artiști spuneau că părul lui Isus este lung, mulți alți credincioși credeau că ar avea părul scurt cu bucle strânse.

Reclama

Cercetătorii spun că: „Acest portret ar fi mai aproape de adevăr decât toate celelalte făcute de marii artiști până acum.”

iisus

Dosar

Încă o țeapă marca PSD: Ieftinirile imense anunțate de Consiliul Concurenței, de până la 49%, s-au evaporat!

Publicat cu

pe

La începutul lunii septembrie Consiliul Concurenței a anunțat, printr-un comunicat de presă, că prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanța „ieftinirii” au scăzut „cu până la 49%” în marile lanțuri. INS contrazice, factual, datele.

În august produsele alimentare au fost, în medie, cu două puncte procentuale mai ieftine decât în iulie, conform Institutului Național de Statistică (INS), singura instituție abilitată să măsoare inflația, după o metodologie agreată inclusiv cu Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Săptămâna trecută Consiliul Concurenței a anunțat ca un imens succes „ordonanța ieftinirii”, care ar fi adus, susține instituția, ieftiniri consistente: 49% la prune, 37% la roșii, 37% la ceapă, 32% la cartofi și lista continuă.

Printre exprimările problematice se numără mai ales acel „până la”, care, în mod evident, se referă la un anumit produs, dintr-un anumit magazin, nereprezentativ pentru consumul general al populației chiar și în ceea ce privește cele 14 alimente de bază incluse de Guvern pe lista ordonanței „ieftinirii”.

Reclama

Mai mult, comparația este făcută cu luna iunie, nu cu cea precedentă aplicării ordonanței, ceea ce înseamnă, simplu spus că adună și ieftiniri care nu au legătură cu ordonanța.

INS prezintă situația reală, reprezentativă la nivelul întregii populații: alimentele s-au ieftinit, în medie, cu 2%
Din datele oficiale ale INS însă rezultă că analiza Consiliului fie este greșită integral, fie este total nereprezentativă pentru consumul de alimente din România.

Astfel, în august față de iulie (prima lună în care s-a aplicat ordonanța de reducere a marjelor de profit pe lanțul de distribuție a alimentelor față de luna precedentă) cele mai mari ieftiniri oficiale s-au înregistrat la: făină – 16,97%,  „alte legume și conserve din legume” – 13,79%, cartofi – 13,24%, mălai – 13,16%, ulei comestibil – 7,64%.

Diferențele dintre cele două raportări pot fi explicate în felul următor: Consiliul Concurenței a luat ca punct de reper luna iunie, nu iulie (nu este clar de ce – raportarea corectă statistic fiind la luna precedentă aplicării ordonanței), a luat în considerare o serie foarte limitată de produse (probabil cele cu cele mai mari ieftiniri) și s-a limitat la prețurile din unele mari lanțuri de magazine (nu toată populația cumpără alimente de la marile lanțuri și cu siguranță nu cumpără unul și același produs).

Reclama

Sursa: StirilePROTV

Continua sa citesti

Dosar

România își întărește masiv forțele din Marea Neagră

Publicat cu

pe

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au anunţat că, până în data de 29 septembrie continuă, activităţile de recrutare pentru posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

“Forţele Navale Române, alături de celelalte structuri din Ministerul Apărării Naţionale, desfăşoară în această perioadă, până vineri, 29 septembrie 2023, activităţi de recrutare a tinerilor, pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti, în limita locurilor rămase neîncadrate. Înscrierea se poate face până la data de 29 septembrie 2023, iar termenul final de întocmire a dosarelor de candidat este 2 octombrie 2023”, au precizat reprezentanţii Forţelor Navale, conform news.ro

Sursa citată a menţionat că informaţii referitoare la oferta profesională şi condiţiile de recrutare, de selecţie şi de repartiţie sunt furnizate de către personalul recrutor din unităţile militare şi personalul birourilor informare-recrutare din judeţele sau sectoarele Municipiului Bucureşti în care candidaţii îşi au domiciliul.

Condiţiile şi criteriile generale de recrutare, pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat sau gradat profesionist în activitate, se regăsesc pe pagina de internet https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php.

Reclama

Conform planului de recrutare al Statului Major al Forţelor Navale, candidaţii pentru posturile din Forţele Navale Române pot opta să încadreze funcţii la bordul navelor militare sau în unităţi militare din oraşele şi localităţile Constanţa, Mangalia, Tulcea, Tuzla, Babadag, Sulina, Midia, Sfântu Gheorghe, Codru, Gura Portiţei, 2 Mai, Slava Cercheză, Murfatlar şi Sinoe.

Continua sa citesti

Dosar

Politistul prins ca vindea cocaina imbracat in uniforma vine dintr-o familie de oameni ai legii

Publicat cu

pe

Ies la iveală detalii șocante despre polițistul brașovean care a fost prins când vindea cocaină. Acesta nu numai că este și consumator, dar provine dintr-o familie bogată, iar tatăl său era tot polițist. Mai mult, ar fi avut și renumele de „scandalagiu”, potrivit unor oameni din anturajul său.

Surse apropiate lui Remus Bertea, politistul de 25 de ani din Brașov prins în timp ce încerca să vândă cocaină, au declarat pentru Aktual 24 că acest provine dintr-o familie foarte înstărită din oraș. 

Sursele au declarat ca polițistul și-ar dorit să intre in trupele speciale, dar a fost respins. El a petrecut o perioadă de proba la mascați și era considerat un sportiv bun, dar apoi comandatul trupelor de intervenție a primit sesizări că Bertea este „scandalagiu”. „Avea pe Facebook postări cu shoturi si nu prea părea serios”, au subliniat sursele.

De asemenea, polițistul nu numai ca vindea droguri, ci este si consumator de droguri, au precizat sursele.

Reclama

Polișitul a fost prins, joi, în flagrant, în Brașov, cu o cantitatea impresionantă de substanțe interzise. Ar fi vorba despre aproximativ 1 kilogram de cocaină, susțin sursele citate. S-ar părea că acesta este polițist la Secția 5, iar în momentul flagrantului era în timpul său liber.

Nu puține sunt vocile din rândul colegilor polițiști care spun că acesta era cunoscut pentru viața sa în afara legii.

Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a transmis joi că „cel în cauză a fost destituit din funcție și nu mai deține, în prezent, calitatea de polițist în cadrul I.P.J. BRAȘOV.”


 
 

Reclama
Continua sa citesti

hot news