Acasă Dosar Oamenii de stiinta s-au pus de acord: Asa arata cu ADEVARAT Mantuitorul...

Oamenii de stiinta s-au pus de acord: Asa arata cu ADEVARAT Mantuitorul Iisus!

24

Încă din primele dăți când copiii creștinilor merg la școlile de Duminică, o imagine a lui Isus Hristos le este atașată în minte.

În America de Nord acesta este descris ca fiind mai înalt decât discipolii săi, sărac, cu un păr lung, lăsat pe umeri, șaten deschis, piele albă și ochi deschiși la culoare. Dar oricât de familiară ar părea această imagine este cu totul și cu totul greșită. O persoană cu asemenea descriere ar trebui să arate cu totul diferit decât ceilalți cu care Isus a locuit. Cu siguranță că autorii Bibliei ar fi menționat un contrast atât de puternic. Din contră, conform Evangheliei după Matei, când Isus a fost arestat în grădina Ghetsimani înainte de Crucificare, Iuda Iscarioteanul trebuia să le indice soldaților cine este acesta pentru că soldații nu-l putea deosebi de discipolii săi, scrie esquire.com.

Mai departe întrebările desre cum Isus ar trebui să arate au început să se adune pentru simplu fapt că în Noul Testament, Isus nu era nicăieri descris, nici măcar un desen de al Lui nu s-a descoperit. Asta este altă problemă în a nu avea nici un schelet sau rămășițe ale trupului pentru a putea testa o mostră de ADN. În absența dovezilor, imaginile în legătură cu portretul lui Isus au fost lăsate la interpretarea artistului. Influența culturii artiștilor și tradițiile pot fi profunde, observă Carlos F. Cardoza-Orlandi, profesor asociat al Creștinismului din lume la Seminarul Teologic din Colombia, Atlanta. „În timp ce imaginile din vest sun dominante, în alte părți ale lumii acesta este văzut drept negru, arab sau hispanic.” Așa că întrebarea fundamentală rămâne: Cum arăta Isus?

Un răspuns a venit din lumea științei din domeniul antropologiei medico-legale. Folosind metode similare cu cele ale poliției în momentul în care rezolvă crime, cercetătorii Britanici, asistați de arheologi israelieni, au recreat ceea ce credeau ei a fi cea mai renumită față din istoria lumii.


Citeste si:

Urmele lui IISUS de pe Giulgiul din Torino testate ADN! Expertii s-au crucit cand au vazut rezultatele!

Acest baietel a fost in Rai si l-a intalnit pe Iisus, in timp ce era in MOARTE CLINICA! ”Toti aveau aripi!”


Procesul care a ajutat la reconstrucția feței a implicat tehnologii ca razele X și softwear-uri care au verificat rezultatele cu datele antropologice. De aici, cercetătorii au construit un profil 3D. În continuare aceștia au creat și un model de craniu. Straturi de clei care se potriveau grosimii reconstrucției faciale specificate de către programele computerizate, au fost în continuare îmbrăcate cu ceea ce se numea piele falsă. Nasul, buzele și pleoapele au fost mai apoi modelate ca să se potrivească cu forma determinată de mușchii de la baza feței. Ceea ce nu au reușit să determine a fost culoarea și forma părului lui Isus. Dar pentru a se apropia cât de cât de trăsături au căutat pe cele mai vechi site-uri și au descoperit că Isus are mai degrabă ochii închiși, dar în schimb au rămas deacord cu un element din tradiția evreiască și anume barba. Isus avea barbă. Totuși Biblia fost cea care a determinat lungimea părului acestuia. În timp ce mulți alți artiști spuneau că părul lui Isus este lung, mulți alți credincioși credeau că ar avea părul scurt cu bucle strânse.

Cercetătorii spun că: „Acest portret ar fi mai aproape de adevăr decât toate celelalte făcute de marii artiști până acum.”

iisus

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos