12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăStirea zileiPerformanta la nivel MONDIAL pentru un elev din Iasi: Medaliat la Hong...

Performanta la nivel MONDIAL pentru un elev din Iasi: Medaliat la Hong Kong, la cea mai prestigioasa olimpiada de informatica din LUME!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un elev de la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași a reușit să se claseze pe podium la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în perioada 6-16 iulie 2016, la Hong Kong.

La cea de-a cinzeci și șaptea ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică de la Hong Kong, unde au participat elevi de liceu din peste o sută de țări și regiuni, Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași a obținut medalia de argint.

Directorul Colegiului „Emil Racoviță”, Paula Gavrilescu, a declarat jurnaliștilor că deosebita performanță a olimpicului reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenței, precum și a îndrumării competente și constante a mentorului său, profesorul Cătălin Budeanu.

„Ovidiu este un elev excepțional, care, deși iubește enorm matematica, nu a neglijat formarea sa holistică, obținând rezultate remarcabile și la celelalte discipline, fiind în acest an și șeful de promoție al Colegiului Național ‘Emil Racoviță’. Este un elev dornic de cunoaștere, care a întâlnit un profesor de matematică dedicat, care i-a împărtășit visul, i-a fost alături, îndrumându-l cu competență, răbdare și pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluția lui și obținerea acestor rezultate excepționale”, a precizat Paula Gavrilescu, potrivit Agerpres.

Evoluția lui Ovidiu stă, de altfel, sub semnul excelenței încă din anul 2009, de-a lungul anilor de gimnaziu și liceu el obținând rezultate deosebite la Olimpiada Națională de Matematică și Balcaniada de Matematică.

„În ultimii 20 de ani, la Olimpiada Internațională de Matematică, au reprezentat Iașiul, în mod strălucit, doi elevi. Ovidiu Avădanei este cel de-al treilea, prin urmare nu este ușor să vorbești despre un astfel de copil. Ovidiu este caracterizat de o voință de fier, iubește matematica, și-a dăruit tot timpul și toată energia matematicii, iar astăzi matematica l-a răsplătit. Sunt foarte fericit că l-am avut elev, că i-am urmărit și ghidat frumosul traseu și că alături de el am acceptat noi și noi provocări matematice, depășindu-mi mereu limitele”, a menționat profesorul Cătălin Budeanu.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version