Intra in contact cu noi

Mehedinti

Piata certificatelor covid false este mai mare decat isi inchipuie autoritățile. Noi descinderi in aceasta dimineata

Publicat cu

pe

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți  efectuează 64 de  percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Acțiunea se derulează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.https://www.youtube.com/embed/mWf0OFYyr9Q

Reclama

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Mehedinti

Sumă-record platită pentru un loc de parcare în România. Și culmea, la Mehedinți!

Publicat cu

pe

Un bărbat din Drobeta-Turnu Severin a plătit o sumă-record pentru un loc de parcare în fața blocului. Alți doi locatari au fost dispuși și ei să scoată din buzunar sume importante.

La una dintre licitațiile pentru parcare în zona Crihala Nord, un severinean a oferit nici mai mult, nici mai puțin de 15.000 lei, echivalentul a 3.000 euro. Decizia acestuia este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în respectiva parcare, în urma licitației, au mai rămas locuri libere, relatează actualmehedinti.ro.

Abonamentul este valabil un an, iar bărbatul a achitat suma licitată către Direcția de Patrimoniu a Primăriei Severin. De altfel, conform regulamentului în vigoare, anul viitor, suma pentru acest loc de parcare va rămâne aceeași și anul viitor, o modificare a sumei putând fi realizată abia în 2025. Aceasta este cea mai mare sumă plătită de un cetățean de când se organizează licitații publice pentru parcările de reședință.

În aceeași parcare, au mai fost licitate alte două locuri de parcare la sumele de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei. În mod normal, licitația pentru un loc de parcare pornește de la suma de 150 lei/an.

Continua sa citesti

Mehedinti

Primul oraș din România care interzice trotinetele electrice

Publicat cu

pe

Trotinetele electrice vor fi interzise în toate zonele pietonale din Drobeta Turnu-Severin. Cei care le vor mai folosi în aceste zone vor fi amendați sau chiar ar putea rămâne fără vehicul.

”E o decizie grea, dar care trebuia luată. Am avut mult sesizări din partea cetățenilor, rapoarte din partea Poliției Locale despre accidente, incidente, în zonele pietonale, de promenadă, de plimbare a cetățenilor. Genul acesta de mijloace de transport, trotinetele în general, sunt folosite de preadolescenți, de adolescenți, între 10 și 18 ani și ei din păcate nu au simțul pericolului nici pentru ei, nici pentru cei din jur. Merg cu viteză, nu au mijloace de protecție, au lovit copii, bătrâni și am hotărât că cel mai bine este să interzicem accesul lor în aceste zone”, a declarat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu-Severin, la Antena 3.

Primarul a explicat că a anuțat deja pe o rețea de socializare și 95% dintre comentarii au fost pentru acest lucru.

„Merg foarte mulți bătrâni, familii tinere în zonele acestea pietonale și, din păcate, sunt agresați efectiv de aceste mijloace de transport. În momentul de față s-a ajuns ca o trotinetă să meargă și cu 60 km/h. Vă dați seama ce pericol pot reprezenta. Pe viitor, va trebui reglementat și acest lucru cu trotinetele electrice”, a spus Screciu.

Reclama

El a precizat că într-o primă fază, pentru o perioadă nu vor fi amendați cei care nu respectă această interdicție, ci vor fi avertizați.

„O să stăm de vorbă și o să le explicăm. Dacă nu o să înțeleagă, o să mergem pe amendă și după aceea chiar o să le confiscăm trotinetele pentru că trebuie să respecte aceste reguli așa cum și șoferii trebuie să respecte reguli”, a explicat Marius Screciu.

Continua sa citesti

Mehedinti

FOTO – Peste cu dinti de om, originar din Amazon, prins pe Dunare dupa ce a atacat un pescar!

Publicat cu

pe

Un pescar a fost mușcat pe Dunăre de un pește cu dinți de om, poreclit „Spărgătorul de nuci‟, care se găsește de obicei în Amazon! Incidentul a avut loc în zona portului din Drobeta Turnu Severin.

„A sărit direct pe picior când s-a văzut prins. Eu trăsăi piciorul că nu ştiui ce sare când mă muşcă. Trăsăi picioru: «ia uite, bă, frate, ăsta mă muşcă!» Aseară am fost cu colegul meu în jurul orei 20,30 să băgăm plasele la pescuit, am vorbit să ne întâlnim mâine dimineaţă (n.r. 23 iunie), la orele 7,30, ne-am dus să scoatem plasele.

În timp ce scoteam plasele, la ultima, din dreptul kilometrului fluvial 929 -200, când să o scoatem, el trăgea de plasă, eu ţineam la rame, când îi zic:

«Bă, da ce e cu caricatura asta de peşte în plasă». Nu am văzut aşa ceva şi pescui de 35 de ani (…) L-am pus în barcă jos, mă uitam la el şi o dată ciup de picior”, povesteşte Costel Anghelescu, pentru adevarul.ro.

Peştele pacu, care atacă, potrivit „Daily Mail‟, testiculele înotătorilor sau ale pescarilor, poate atinge lungimea de 1,21 metri şi greutatea de 25 de kilograme.

Unii experţi se tem mai mult pentru sănătatea faunei locale, iar alţii încearcă să calmeze oamenii susţinând că peştii pacu nu pot supravieţui în ape reci.
Continua sa citesti

hot news