25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATECulturaPlacute pentru ochi dar nerecomandate pentru superstitiosi! Aceste cinci plante de casa...

Placute pentru ochi dar nerecomandate pentru superstitiosi! Aceste cinci plante de casa aduc ghinion.

in:

Stiri pe acelasi subiect

Atentia in plic nu mai e de ajuns, un medic roman a pus angajatii spitalului sa-i lucreze la casa!

Acuzații grave la adresa managerului Spitalului Orășenesc din Găești....

Mare gest de omenie al românilor pentru un francez a cărui casă a ars zilele trecute!

Casa francezului Laurent Jouault a fost distrusă aproape în...

In orice casa este recomandat sa se gaseasca flori. Ele sunt placute privirii, inveselesc atmosfera si unele au chiar si un miros placut. Cu toate astea trebuie sa stiti ce plante aduc ghinion in casa pentru a nu le pastra prea mult timp.

planteFie ca vorbim despre superstitii, fie de legende sau chiar fapte dovedite medical, exista anumite plante pe care nu e bine sa le tineti pe aproape de voi, mai ales intr-un spatiu inchis cum e in casa. Tocmai de asta am intocmit o lista cu ce plante aduc ghinion in casa.

Ficusul

Fiscusul este una dintre cele mai cunoscute plante ce aduc ghinion in casa. Pe lista de nenorociri pe care le aduce aceasta planta, in credinta populara, sunt ghinionul dar si boala, energii negative, cearta in casa.

Pentru superstitiosi este planta de care se feresc cel mai tare, desi este adesea folosita pe post de planta decorativa. Nu faceti cadou un ficus presoanelor superstitioase pentru ca ar putea interpreta drept un gest rautacios si intentionat.

Garoafele

De data asta vorbim despre flori si nu neaparat plante de ghiveci pentru casa, dar tot ghinion aduc si in aceasta forma. Garoafele sunt vazute in Romania ca floarea care se duce la morti si sunt asociate din acest motiv cu ce e mai rau.

Cu toate astea, se spune ca doar garoafele rosii sunt cele cu ghinion, cele colorate altfel ar putea sa fie ceva mai potrivite pentru casa, dar daca nu vrei deloc garoafe ai putea sa folosesti tufanele sau crizantemele care sunt la fel de frumoase dar si norocoase pentru casa.

Dieffenbachia

Pe lista cu ce plante aduc ghinion isi face loc si Dieffenbachia, cunoscuta si dupa denumirea populara Limba Soacrei. Poate numele nu va suna prea cunoscut, insa cu siguranta ati vazut-o deoarece este des intalnita in birourile publice sau in casele gospodinelor.

Despre aceasta planta nu numai ca se spune ca aduce ghinion, dar tulpina ei contine o substanta foarte otravitoare, motiv suficient de bun pentru a nu o tine in interiorul casei.

Cactusul

Cactusul este o planta ce aduce ghinion si care desi este plina de tepi si destul de periculoasa, are multe admiratoare. De cactus nu se spune doar ca aduce ghinion, ci si ca atrage energiile negative.

Ba mai mult, daca in casa locuieste o fata nemaritata, se spune ca va ramane fara partener atata timp cat tine un cactus in casa, asa ca daca nu va doriti acest lucru fetelor, scapati de orice cactus din casa.

Limba soacrei

Limba soacrei are un statut mai special intre plantele ce aduc ghinion in casa. Despre aceasta planta nu se spune ca ar aduce ghinion in orice conditii, ci doar daca este tinuta intr-o zona mai intunecoasa si daca este miscata prea des.

Sursa: click.ro

Ultimele stiri