Victor Ponta și Liviu Dragnea au făcut, o bună perioadă de timp, echipă unită în PSD. Cât timp Ponta a fost președinte, Dragnea a fost mâna dreaptă și un sfătuitor de preț. După demisia de la șefia PSD și din funcția de premier, relațiile dintre cei doi s-au răcit. Niciunul nu a confirmat, dar replicile publice au trădat o ruptură între ei.

Ponta a spus că guvernul Sorin Grindeanu e ca un avion condus de mai mulți piloți, enumerându-i pe Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea, Klaus Iohannis și DNA. Dragnea a replicat și a spus că PSD era obișnuit ca președintele partidului să fie și premier, iar acum nu se mai întâmplă asta. Ponta a spus, la TVR 1, că e pentru prima dată când e de acord cu șeful său politic după foarte multă vreme. În plus, a vorbit și despre ce se întâmplă în formațiune.

 

”Prima dată când sunt de acord cu Liviu Dragnea după foarte mult timp. În afară de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalți aplaudă. E pe persoană fizică, niciodată nu a mai fost așa.Uite că se mai iau și decizii greșite. Eu sunt comentator, dacă nu mă întreabă nimeni în PSD, vorbesc în presă. Nu îmi doresc șefia PSD.”, a declarat Ponta.

Fostul președinte al PSD a lăsat să se înțeleagă că e posibil să plece din partidul pe care l-a condus, iar totul va fi lămurit în perioada următoare.

 

”Nu știu dacă rămân în PSD, e decizia conducerii. O să vedeți în curând ce o să fac. Eu nu am fost niciodată exclus, când am plecat, ne-am strâns mâna și am plecat.”, a spus Victor Ponta la TVR 1.