Acasă Stirea zilei Ponta: Tronsonul Sebes-Campia Turzii ar putea fi licitat anul acesta!

Ponta: Tronsonul Sebes-Campia Turzii ar putea fi licitat anul acesta!

Fondurile aferente despagubirilor care trebuie achitate companiei Bechtel la rezilierea contractului de constructie a autostrazii Transilvania vor fi acoperite din buget, in acest an putand fi licitat tronsonul Sebes-Campia Turzii, a declarat premierul Victor Ponta.

<

„Ministrul Sova a informat, aseara tarziu, referitor la incheierea negocierilor si semnarea acordului, de fapt, de reziliere. Nu e vorba nici de un miliard, cum spunea un fost ministru, nici de 500 de milioane, cum spunea un alt fost ministru, deci inseamna ca am avut ministri cam slabi, care nu prea stiau sa se uite prin contracte. E vorba de 30 de milioane plus TVA. In acest fel, putem practic – si avem tot traseul liber de orice alte obligatii – putem sa gandim strategia pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere pe toata zona Ardealului. De altfel, chiar in acest an sper sa putem licita segmentul Sebes-Campia Turzii, deci practic sa legam Clujul de autostrada Arad-Sibiu, dupa care putem, fie din fonduri europene, fie in parteneriat public privat, sa continuam vechiul traseu spre Suplacul-de-Barcau si in jos, spre Sighisoara”, a spus Ponta.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, a declarat, miercuri seara, ca a fost reziliat contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrazii Transilvania, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti Sova a gresit anuntand presa ca intelegerea cu Bechtel pentru autostrada Transilvania va fi reziliata luni, 27 mai, aratand ca acesta nu trebuia sa spuna nimic pana nu incheia negocierile.

„Cred ca a fost prea transparent, ca nu trebuia sa va spuna nimic pana nu incheia negocierea. Daca v-a anuntat inainte sa incheie negocierile, inseamna ca a gresit”, a spus Ponta jurnalistilor, aflat la Braila.

Sova a declarat ca rezilierea contractului este o chestiune de zile si ca mai sunt unele detalii de pus la punct in aceasta perioada.

Joi, Sova, a declarat ca luni, 27 mai, va fi reziliat contractul cu compania americana Bechtel privind constructia autostrazii Transilvania, tot atunci urmand sa fie anuntata si suma pe care o mai are de achitat statul catre constructor.

El a aratat atunci ca sunt discutate ultimele detalii privind rezilierea acordului si ca suma despagubirilor catre Bechtel a fost deja stabilita, urmand sa fie comunicata oficial luni.

Sursa: mediafax.ro