13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiPoveste de viata! A plecat sa munceasca in Germania, pentru un salariu...

Poveste de viata! A plecat sa munceasca in Germania, pentru un salariu mai bun, si A AJUNS SCLAV la nemti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

La fel ca multi alti romani, un tara a plecat in strainatate vasand la un salariu mai bun. Pana s-a trezit sclav, scrie realitatea.net. Şerban Necula, care a muncit doi ani în Munchen, Germania, povesteşte chinul inimaginabil pe care l-a suportat în tot acest timp. 

Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a ales drumul Germaniei în 2012, atunci când a primit o ofertă greu de refuzat din partea unei cunoştinţe. Salariu de minim 1.000 de euro pe lună, cazare şi masă asigurate şi condiţii de locuit “ca acasă”, asta i s-a promis lui Şerban Necula, care a acceptat instant propunerea.

“Când mi-a spus Dragoş ce mi se oferă, cred că m-am gândit fix două minute înainte să spun da. Nu aveam niciun motiv să nu plec, în România lucram într-un supermarket pe 900 de lei plus bonuri de masă”, îşi aduce aminte românul.

Şi-a cumpărat bilet de autocar din bani împrumutaţi de la rude şi prieteni şi, următoare zi, a pornit cu zâmbetul pe buze spre Munchen şi, totodată, spre o viaţă mai bună. Însă, surprizele neplăcute au început încă din primul moment în care a păşit pe meleagurile nemţeşti.


Citeste si:

ANAF-ul a luat la tinta ROMANII DIN STRAINATATE! Va fi prapad!

Scrisoarea DUREROS de adevarata a unei romance din strainatate pentru Carmen Iohannis: Ce ar fi sa va opriti din shopping si sa vizitati un orfelinat?!

Evidenta Populatiei cheama de URGENTA romanii din strainatate in tara!


Condiţii “ca acasă”, fără duş şi pat propriu

“Am ajuns în gara din Munchen unde mă aştepta un alt român care lucra în Germania. M-a ajutat cu bagajul şi a început să îmi povestească cum stau lucrurile în această ţară, în timp ce ne îndreptam spre casa în care urma să locuiesc. Am mers cu U-Bahn-ul, metroul nemţesc, cam jumătate de oră şi am coborât la staţia Giesing”, povesteşte Şerban Necula.

A intrat în casă şi, în loc să găsească un pat numai pentru el, a dat nas în nas cu ceilalţi români veniţi la muncă, care locuiau acolo. Era un apartament cu două camere, într-una îşi avea biroul angajatorul de origine afgană, iar în cealaltă se găseau două paturi suprapuse şi trei persoane. Pe hol erau aşezate tacticos mai multe dulapuri în care îşi ţinea lucrurile patronul, în stânga acestora un aragaz şi o chiuvetă pe post de bucătărie, iar în dreapta baia, în care nu exista cabină de duş.

Ultimele stiri