Acasă Sanatate Premierul Florin Cîțu: Nu luăm în calcul o carantinare, mergem în direcția...

Premierul Florin Cîțu: Nu luăm în calcul o carantinare, mergem în direcția relaxării economiei, cu condiția să ne vaccinăm cu toții

58

Premierul a declarat, miercuri, că nu ia în calcul o carantinare și că a discutat cu secretarul de stat Andreea Moldovan, care a declarat recent că „două săptămâni de carantină ar face minuni”, explicând faptul că a fost o discuție „teoretică”, nu era o „discuție ipotetică”, și nu a făcut o propunere în acest sens”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat vă dădea un exemplu teoretic. Știți foarte bine că anul trecut, toată discuția despre carantinare se învârtea în jurul a două săptămâni, pentru că asta discușia despre virus. Avem două săptămâni, trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus. Era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propuenre în acest sens”, a declarat Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

Premierul a spus că nu ia în calcul impunerea unei carantine în România.

„Nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment. V-am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării economiei”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu susține însă că, pentru ca acest lucru să se întâmple, populația trebuie să se vaccineze.

„Este foarte important să înțelegem: 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vacinăm, altfel nu avem șanse”, a spus premierul.

Premierul a făcut un apel la mediul privat să susțină campania de vaccinare:

„E nevoie de un efort comun, de implicarea fiecăruia (…) Noi vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta și cu centrele de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice”, a mai declarat Florin Cîțu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos