Acasă Divertisment Premierul turc deranjat de „Suleyman Magnificul”

Premierul turc deranjat de „Suleyman Magnificul”

34

Serialul „Suleyman Magnificul”, una dintre cele mai populare productii de televiziune din Turcia, a starnit furia premierului din aceasta tara, Recep Tayyip Erdoğan, care a criticat acest show TV, ce descrie viata sultanului Suleiman, considerandu-l „contrar istoriei si bunelor moravuri musulmane”.

De un an, acest serial descrie, fara perdea, domnia unuia dintre cei mai faimosi sultani ai Imperiului Otoman, Suleyman Magnificul (1520-1566), prezentand cuceriri militare, intrigi de palat si rivalitatile din harem, informeaza AFP.

Milioane de telespectatori urmaresc cu sufletul la gura acest serial, in fiecare saptamana, in Turcia, in tarile din regiunea Maghreb, dar si in cele din Europa de Est, unde aceasta productie a fost vanduta.

Se pare, insa, ca aceasta cronica romantata si decadenta, care il prezinta pe sultanul Suleyman cu un pahar de alcool in mana sau facand sex cu supusele sale, nu este pe gustul premierului turc, care s-a exprimat foarte clar asupra acestui lucru, duminica, intr-un discurs care s-a dorit un atac la adresa acelora care ii critica politica pe care o duce pe plan extern.

„Ei intreaba de ce ne ocupam de ceea ce se intampla in Irak, in Siria si in Gaza. Insa noi suntem interesati de tot ceea ce are legatura cu stramosii nostri. Ei nu ii cunosc pe tatii si pe stramosii nostri decat prin intermediul serialului „Suleyman Magnificul”, insa acel Suleyman din serial nu este Suleyman pe care noi il cunoastem”, a spus Erdogan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos