Aceasta ar putea fi cea mai buna veste pe ziua de astazi pentru femeile care au un bust impunator, pentru simplul fapt ca au adesea probleme atunci cand cauta un sutien care sa aiba dimensiunea potrivita si care e confortabil.

Bretele clasice ranesc umerii si provoaca mancarimi pe spate, in timp ce sarmele de suport sunt incomode.  Laura West este o antreprenoare care cunoaste foarte bine aceste probleme. Cand statea de vorba cu o prietena, Sophia Berman, proiectant industrial, a realizat ca, impreuna, pot gasi o rezolvare la aceasta problema foarte comuna.

„Ne-am spus ca trebuie sa existe o modalitate mai buna de a proiecta un sutien pentru femeile cu sanii mari”, a povestit Sophia. Ca un experiment, cele doua au rugat cativa barbati sa incerce sutiene in care se aflau pepeni.

Cele doua au luat incercat sa rezolve problema sarmelor de sustinere, inventate in urma cu 110 ani, printr-o abordare inginereasca. Astfel, s-au gandit la o grinda, o structura care se foloseste in constructii. Daca o grinda ar putea ridica sanii de jos, in loc sa ii sustina de sus?

Folosind o imprimanta 3D, femeile au creat mai multe modele de sutien, care sustin sanii de jos. Dupa mai bine de 40 de prototipuri, au ajuns la 3 modele care eliminia durerile de spate si de gat.

Compania fondata de cele doua tinere a fost finantata de cliente, pe platforma de crowdfunding Kickstarter, unde a strans peste 25.000 de dolari cu o saptamana inainte de expirarea campaniei.

Transparenta face diferenta