Acasă Bucuresti Profesor la Universitatea Tehnica din Bucuresti: Arenele Romane trebuie INCHISE URGENT!

Profesor la Universitatea Tehnica din Bucuresti: Arenele Romane trebuie INCHISE URGENT!

34

Profesorul Gabriel Ispas, șef de lucrări la Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, atrage atenția că Arenele Romane, locul în care au loc zeci de concerte, prezintă un grad ridicat de pericol pentru participanții la astfel de evenimente.

„Vă rog să interveniți la IGSU/Primăria Sectorului 4 pentru închiderea obiectivului. În acest an, pe data de 17 mai, un incident grav a perturbat desfășurarea concertului Roxette. Am trimis către IGSU o sesizare, la care am primit răspunsul pe care îl atașez.

Solicit efectuarea unor expertize pe partea de structură și de instalații pentru acest obiectiv, realizate însă de specialiști neutri – nu militari, nu politruci. Există destui experți competenți în cadrul societăților profesionale de inginerie structurală și de instalații sau în cadrul facultăților de profil din Universitatea Tehnică de Construcții București. Vă rog să aveți în vedere că trebuie să acționăm responsabil, pentru a împiedica producerea altor tragedii”, se arată într-un memoriu trimis de dr. ing. Gabriel Ispas, scrie evz.ro.


Citeste si:

Fosta primarie a lui Iohannis, in centrul Sibiului, este la fel de periculoasa precum clubul Colectiv! Nu are autorizatie iar pompierii dau amenzi an de an!


În răspunsul dat de IGSU, colonelul Nicolae Cornea, inspector general, se arată că, în urma controalelor efectuate la Arenele Romane, ”au fost constatate mai multe categorii de deficiențe, printer care și cele privind asigurarea evacuării persoanelor”.

Reamintim că trupa Roxette a concertat la București în seara zilei de 17 mai și încă nu urcase pe scenă când a început o ploaie torențială.  Zeci de persoane au vrut să iasă din incintă pentru a se adăposti, însă au fost blocate, ceea ce a provocat o panică generală. Mai mulți spectatori au sunat la 112 pentru a cere ajutorul autorităților, iar la Arenele Romane s-au deplasat echipaje SMURD, ale Poliției și Jandarmeriei, care au asigurat ordinea și au calmat spectatorii.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos