Acasă Comentariul zilei Protest inedit al lui Moise Guran impotriva guvernului, dupa ce s-au majorat...

Protest inedit al lui Moise Guran impotriva guvernului, dupa ce s-au majorat accizele la combustibili! ”Romanii au fost pacaliti!”

Jurnalistul Moise Guran si-a indemnat, joi, ascultatorii de la Europa FM sa treaca la actiuni de „nesupunere civica”. El este indignat de intentia guvernului de a mari acciza la carburanti.

„Romanii au fost pacaliti, una au spus in campania electorala, altceva se intampla acum. Cum am spus si in timpul protestelor din iarna, trebuie sa trecem la actiuni de nesupunere civica. Nu vreau sa indemn la incalcarea legii, cum ar fi sa fac apel la neplata taxelor, insa se pot gasi si alte modalitati. Eu voi protesta mergand cu metroul, nu voi mai merge atat de des cu masina, astfel incat sa dau mai putini bani pentru benzina”, a spus Moise Guran.

Acciza la carburanti va creste cu 0,16 lei pe litru la benzina si motorina, a anuntat ministrul Finantelor, Ionut Misa, in cadrul deschiderii sedintei de guvern.

O noua crestere va fi operata pe 1 octombrie, atunci cand acciza la carburanti va creste cu inca 0,16 bani pe litru.

„Am facut o analiza, acciza va creste, dupa cumn stiti, termenele pe care le-am stabilit sunt 15 septembrie, data la care va fi o crestere cu 0,16 bani pe litru pentru toate cele trei categorii de carburanti, si la 1 octombrie va fi o data cu care va creste cu inca 0,16 bani pe litru pentru aceleasi trei categorii. Cresterea se produce in etape pentru a nu creea un soc la nivelul consumului, care poate genera cresteri de pret, automat scaderi de consum si poate afecta bugetul de stat prin incasari mai mici”, a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Efectul cumulat in pretul de la pompa se traduce intr-o crestere de 32 de bani pe litru, in cazul in care cresterea taxei se va regasi integral in pret.

Potrivit unui comunicat al Executivului, aceste niveluri ale accizelor pentru carburanti sunt valabile pana in anul 2022, inclusiv.

Sursa: Aktual24.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPerchezitii DNA la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si alte aproape 50 de institutii!
Articolul următorApel disperat al academicianului Eugen Simion catre Guvern: Sa nu faceti raul asta! E un rau imens!