Acasă Bucuresti RADET anunta ca OPRESTE caldura si apa calda IN TOT Bucurestiul!

RADET anunta ca OPRESTE caldura si apa calda IN TOT Bucurestiul!

Cercul vicios al incalzirii Bucurestiului continua: reprezentantii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti spun ca oprirea apei caldei si caldurii in Capitala este iminenta. Motivul? Regia a fost anuntata vineri de ELCEN (furnizorul agentului termic) ca ROMGAZ intrerupe furnizarea gazelor naturale, incepand cu ora 12.00. Contactat de HotNews.ro, directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a declarat ca pentru urmatoarele zile situatia este rezolvata dupa ce Primaria Capitalei a platit vineri 70 milioane de lei catre RADET, astfel incat Regia sa isi mai poata plati datoriile catre ELCEN, iar ELCEN mai departe catre furnizatorii de gaze.

Daca ELCEN nu reuseste sa isi reesaloneze datoriile de peste 500 milioane de lei, iar RADET nu isi plateste datoriile catre ELCEN, bucurestenii risca sa ramana fara apa calda si caldura, spune Nicolaescu.

„Sistarea activitatii este generata de notificarea primita de la SC Electrocentrale Bucuresti SA, prin care ni s-a comunicat faptul ca incepand de vineri, 6 noiembrie, ora 12.00, SNGN ROMGAZ SA  va intrerupe furnizarea gazelor naturale catre ELCEN. De asemenea, neaprobarea bugetului rectificat pe anul 2014 si a celui pentru anul in curs va avea drept rezultat, incepand cu data de 15 noiembrie 2015, blocarea din punct de vedere economic a activitatii regiei. Dupa aceasta data regia nu mai poate angaja nicio cheltuiala, conform prevederilor Ordonantei nr.26/2013. Avand in vedere cele de mai sus, Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti someaza Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Afacerilor Interne/ Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri in luarea tuturor masurilor care se impun pentru evitarea sistarii furnizarii energiei termice pentru apa calda si caldura catre bucuresteni in sezonul rece”, se arata intr-un comunicat RADET remis HotNews.ro vineri.


Citeste si:

Procurorii DNA i-au trimis in judecata pe trei fosti directori de la RADET, pentru luare de mita!

Perchezitii la RADET! Conducerea RADET a primit spaga bilete de avion la meciul Chelsea-Steaua!


„Am facut numeroase apeluri, atat in spatiul public, cat si catre toate institutiile administrative implicate, pentru constientizarea situatiei, astfel incat factorii responsabili sa poata lua deciziile necesare sprijinirii sistemului de termoficare. Foarte multe dintre aceste demersuri au ramas insa fara raspuns. Tocmai de aceea, situatia in care ne aflam azi, este foarte grava si afecteaza bucurestenii in mod direct. Va asigur ca vom face tot ce depinde de noi din punct de vedere uman si profesional pentru deblocarea situatiei actuale”, a declarat Valentin Vitalariu, directorul general RADET.

Marcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN, spune insa ca situatia este rezolvata temporar.

„S-a ajuns in situatia asta fiindca RADET (distribuitorul de energie termica) nu si-a platit datoriile catre ELCEN. Numai in 2015 are datorii de 200 de milioane, plus subventia de 350 milioane, exact 550 milioane lei cat trebuie noi sa platim catre ROMGAZ. Astazi a avut loc o intalnire intre subsemnatul , primarul general interimar si ministrul Energiei, iar Primaria a livrat catre RADET 70 milioane lei. Acesti bani vor ajunge la noi din contul special, iar apoi la furnizorul de gaz, luni. Am vorbit cu cei de la Romgaz si deocamdata nu opresc furnizarea gazelor. Acum incercam sa facem esalonarea datoriilor pe 3 ani, ca sa nu mai fie probleme”, a declarat marcel Nicolaescu, directorul ELCEN.

Ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, da asigaruri bucurestenilor ca nu va fi oprit agentul termic in aceasta iarna.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBrailenii cer AJUTORUL romanilor pentru salvarea a doua dintre victimele incendiului din Colectiv!
Articolul următorCNADNR anunta cele CINCI VARIANTE de construire a autostrazii Sibiu-Pitesti! Romanii sunt rugati sa isi spuna parerea!