Acasă Sanatate Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Brasov!

Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Brasov!

35

1isuSecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat a inaugurat Dispeceratul integrat al ISU Brasov si al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ), acesta fiind cel de-al 28-lea dispecerat inaugurat la nivel national.

Inaugurarea oficiala a dispeceratului de la Brasov a avut loc in prezenta prefectului judetului, Mihai Mohaci, si a reprezentantilor autoritatilor locale.

„Acesta este cel de-al 28-lea astfel de dispecerat care a fost inaugurat in tara. Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa inauguram astfel de dispecerate in toate judetele. Prin intermediul acestor dispecerate se asigura o integrare a deciziei si o utilizare mai buna a resurselor. Acest lucru va permite o eficientizare a intregii activitati, atat a ISU, cat si a Serviciilor de Ambulanta. Pe fiecare tura, activitatea este coordonata, alternativ, de cate un medic de la ISU si de la Ambulanta, care decide cu ce fel de efective se va interveni, in functie de solicitarile primite”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Dispeceratul integrat asigura permanent preluarea apelurilor de urgenta transmise prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, cunoaste permanent capacitatea operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Tara Birsei” al judetului Brasov, misiunile care au fost executate sau sunt in curs de executare, situatia operativa, fortele si mijloacele angajate in actiuni, transmite si urmareste executarea ordinelor si dispozitiilor, primeste rapoartele operative de la subunitatile de interventie, asigura mentinerea legaturii neintrerupte cu subunitatile operative, precum si cu fortele cu care coopereaza in zona de competenta, alerteaza de indata subunitatea de interventie, asigura si mentine permanent legatura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.

Intrebat ce parere are despre trecerea Serviciilor Judetene de Ambulanta in administrarea Consiliilor Judetene, Arafat a spus ca acest lucru se afla in analiza compartimentelor competente ale ministerului, dar ca el este de parere ca acest lucru trebuie facut cu mare atentie, pentru a nu strica ceea ce functioneaza bine in prezent.

„O astfel de decizie trebuie foarte atent gandita. Deocamdata ministerul analizeaza toate implicatiile unei astfel de decizii. In opinia mea trebuie plecat de la ideea de a nu face rau la ce merge bine. Daca vorbim despre o regionalizare a deciziei in ceea ce priveste serviciile de ambulanta, aceasta poate avea efecte benefice pentru o gestionare mai buna a resurselor”, a spus Raed Arafat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos