5.7 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSocialSanatateRaed Arafat a preluat conducerea Ministerului Sanatatii

Raed Arafat a preluat conducerea Ministerului Sanatatii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministrul Rafila vrea infiintarea unui DNA al spitalelor

Cresterea numarului de cazuri in care medicii refuza sa...

Raed Arafat: Dacă am învăţat ceva din această pandemie este că…

Medicul Raed Arafat consideră că spitalele nu trebuie privite...

Demisia lui Vasile Cepoi de la conducerea Ministerului Sanatatii a luat prin surprindere Guvernul Ponta care a ramas fara un om cheie al Executivului. Lucrurile au fost aranjate repede apelandu-se la ajutorul secretarului de stat Raed Arafat.

Acesta va asigura interimatul la Ministerul Sanatatii pana la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Apare insa intrebarea de ce Arafat nu este numit ministru plin. Raspunsul a fost oferit chiar de premierul Victor Ponta care a explicat ca:” este un fel de ministru interimar, pentru că mi-a spus că nu-şi doreşte funcţia de ministru. Are foarte multe de făcut la medicina de urgenţă, în care România este un model pentru majoritatea statelor europene, dar a afirmat că până pe 9 decembrie, după care, pe 9 decembrie, în noul Guvern voi propune un nou ministru”.

Nu este pentru prima data cand numele lui Raed Arafat este vehiculat atunci cand se pune problema numirii unui sef la Ministerul Sanatatii. Chiar daca multi dintre cei care il cunosc pe renumitul specialist sustin ca acesta este persoana indicata pentru a ocupa aceasta functie, el o refuza constant pe motiv ca domeniul sau de expertiza este medicina de urgenta si ca acolo este potrivit sa se implice. Gestul lui Arafat ar trebui sa dea de gandit si altor politicieni care dau din coate pentru a prelua portofolii in ministere. Aceste functii trebuie ocupate de oameni care stapanesc domeniul pe care vor sa-l conduca.

Revenind la Ministerul sanatatii trebuie spus ca, dupa alegeri, premierul care va avea misiunea de a forma noul guvern va avea mult de munca pentru a gasi persoana potrivita sa preia fraiele sistemului sanitar. Acest lucru se va intampla doar daca noua putere conturata in urma parlamentarelor din decembrie va dori sa mearga pe ideea numirii unui specialist in fruntea acestui minister si nu pe alegerea unui sef la Sanatate pe criterii politice. Cel care va veni in fruntea acestui minister va trebui sa reformeze sistemul si sa duca o adevarata lupta pentru impunerea noii legislatii in domeniu. In cazul in care lucrurile nu se vor derula asa riscul unui blocaj ireversibil in sistemul medical este iminent.

Exista voci care sustin ca si aruncarea lui Vasile Cepoi intr-un scandal legat de fondurile comunitare nu a fost intamplatoare, foarte multe grupuri din Sanatate dorind debarcarea acestuia de la minister. Prin urmare persoana care va prelua fraiele Ministerului Sanatatii va trebui sa infrunte un multe de interese, la mijloc fiind sume imense de bani.

 

Ultimele stiri