10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieRetailRetailul ignora criza si investeste. Kaufland si Mega Image deschid noi magazine

Retailul ignora criza si investeste. Kaufland si Mega Image deschid noi magazine

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dispare inca o retea de supermarketuri de cartier! Mega Image inghite Profi.

Piata de retail alimentar din Romania se comprima tot...

Teapa colosala la Kaufland. Ce se ascunde, de fapt, in spatele tombolei cu premii de 2000 de lei

Kaufland România avertizează clienții în legătură cu o tentativă...

Suc de mere cu toxine retras de urgenta din magazinele Kaufland

Retailerul Kaufland a anunţat joi că retrage ”voluntar şi...

Alerta alimentara la Kaufland si Lidl: Lista produselor retrase

Alertă dată la lanțurile de magazine Lidl și Kaufland,...

Comertul romanesc este considerat de specialisti ca fiind cel mai dinamic din intreaga regiune, previziunile consultantilor indicand faptul ca piata de retail din tara noastra va cunoaste cresteri spectaculoase si in urmatorii ani.

Un studiu Oxford Economics, publicat acum cateva luni, anunta pentru urmatorii 10 ani o majorare de peste 60% a acestui sector. Nu doar in statistici se observa dimanismul pietei, ci si in investitiile realizate de firmele de profil care periodic fac public faptul ca deschid magazine noi.

Kaufland, lantul comercial numarul I din Romania, dupa cifra de afaceri de peste 5,5 miliarde lei raportata anul trecut, va inaugura astazi o noua unitate de vanzare in Capitala. Magazinul Mihai Bravu este a patra locatie pe care compania germana o deschide in acest an, dupa ce a dat drumul unor unitati similare in Medgidia, Bistriţa şi Alexandria. Pozitionandu-se in acest colt al Bucurestiului, lantul comercial Kaufland va intra in concurenta directa cu doi dintre competitorii sai: Carrefour si Real (parte a grupului METRO) care au deja magazine deschise in regiunea respectiva.

Anul trecut, Kaufland a reusit performanta de a detrona METRO Cash & Carry din fruntea topului celor mai puternici retaileri din Romania. Inca de la deschiderea primei unitati de vanzare din tara noastra, germanii de la METRO au fost numarul I, inregistrand an de an cele mai mari cifre de afaceri pe acest segment. In 2011 s-a produs insa o schimbare spectaculoasa in clasamentul retailerilor de la noi, compania METRO Cash & Carry fiind “ batuta” de Kaufland. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, anul trecut METRO a realizat o cifra de afaceri neta de 4,963 miliarde lei, in scadere fata de 2010 cand a avut afaceri de 5,277 miliarde lei. In schimb, Kaufland a ajuns la o cifra de afaceri neta de 5,585 miliarde lei( in 2010 cifra de afaceri a fost de doar 4,670 miliarde lei).

Grupul Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.000 de magazine în 7 tari(Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România).Kaufland România a creat până în prezent peste 9.100 de noi locuri de muncă directe în tara noastra, la sediul central în Bucureşti, în magazinele deschise precum şi la centrul logistic situat în Parcul Industrial Ploieşti.”Regionalitatea constituie unul din punctele forte Kaufland. Portofoliul nostru este axat în principal pe produse de la furnizori naţionali şi regionali, ceea ce contribuie la întărirea economiei locale.Sortimentul magazinelor Kaufland conţine până la 15.000 de articole diverse (produse de marcă, produse regionale, mărci exclusive) şi oferă clienţilor nu numai preţuri reduse ci şi prospeţime, varietate şi o calitate superioară”, declara reprezentantii companiei.

Spre deosebire de ceilalti operatori de hipermarketuri din Romania (Carrefour, Real, Cora, Auchan), Kaufland opereaza un concept cu profil de discount cu suprafete de vanzare intre 3.000 si 5.000 de metri patrati, de doua-trei ori mai mici decat ale competitorilor sai. Suprafata de vanzare cumulata a retelei, de circa 350.000 de metri patrati, este de departe cea mai mare din Romania. Lantul comercial face parte din grupul german Schwarz, care mai detine si reteaua de magazine de discount Lidl, cu 140 de unitati comerciale in Romania.

Si comertul de proximitate se extinde

Si Mega Image va inaugura astazi un nou magazin in Capitala, situat pe Bulevardul 1 Mai, nr.18B. Cu o suprafata de vanzare de aproximativ 400mp, Mega Image Compozitorilor-Sibiu va oferi clientilor o gama variata de produse sub marcile proprii: de la produsele cu cel mai bun raport calitate-pret „365”, la produsele speciale „Delhaize”, produse ecologice „Bio”, pana la produsele cu specific romanesc „Gusturi Romanesti”.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 156 de magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (119) si Shop&Go (37). Parte din Delhaize Group, lantul comercial isi va continua expansiunea, urmand sa mai deschida 5 noi magazine in luna octombrie.

De altfel, reprezentantii companiei au anuntat , in mai multe randuri, ca si in acest an se vor axa pe extindere. Xavier Piesvaux, directorul general al retailerul, a explicat , in luna mai, ca firma pe care o conduce si-a bugetat, pentru 2012, investitii de aproximativ 50 de milioane de euro pentru deschiderea de noi magazine, dar si pentru remodelarea celor vechi, plus mai multe programe de sustenabilitate.

Dezvoltarea agresica a Mega Image a fost gandita inca din 2008, cand compania a achizitionat reteaua de 14 de supermarketuri La Fourmi pentru 18,6 mil. euro. In acest moment, firma este in concurenta directa pe segmentul de retail din care face parte cu Billa, Carrefour Market si Profi. In ciuda crizei economice, Mega Image a avut o ascensiune pozitiva in 2011 atingand o cifra de afaceri neta de aproape 280 de milioane euro.

 

Ultimele stiri