Acasă Retail Vanzarile H&M s-au dublat. Clientii au lasat in magazinele din Romania ale...

Vanzarile H&M s-au dublat. Clientii au lasat in magazinele din Romania ale brandului peste 50 de milioane de euro

66

Afacerile H&M (Hennes&Mauritz) merg de minune in Romania. Reprezentantii companiei au anuntat, astazi, ca vanzarile inregistrate in magazinele brandului din tara noastra au crescut de peste două ori în perioada decembrie-august, primele nouă luni ale anului financiar, de la 193 milioane coroane suedeze în acelaşi interval al anului anterior la 440 milioane coroane (50,7 milioane euro).

Potrivit informatiilor date publicitatii de conducerea firmei, in trimestrul al treilea, iunie-august, retailerul a avut vânzări de 152 milioane de coroane (17,5 milioane de euro) în România, în creştere cu 69% faţă de 90 milioane de coroane în acelaşi interval al anului anterior. La nivel de grup, vânzările H&M (incluzând TVA) au crescut cu 11% în primele nouă luni ale anului financiar, la 103 miliarde de coroane (11,9 miliarde de euro). La trimestru, vânzările au avansat cu 7%, la 33,6 miliarde de coroane (3,9 miliarde de euro).Firma a avut un profit după taxe de 11,6 miliarde de coroane (1,3 miliarde de euro) la nouă luni şi de 3,6 miliarde de coroane (415 milioane de euro) în trimestrul al treilea.

Magnet pentru vizitatori

Grupul H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondat în Suedia 1947 si dispune de o retea de peste 2.600 de magazine pe 47 de pieţe, inclusiv unităţi deschise în sistem de franciză. In romania, retailerul are şase magazine în Bucureşti, două în Cluj şi câte unul în Braşov, Brăila, Timişoara, Oradea, Constanţa, Arad, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Suceava.

Noul magazin H&M din Shopping City Sibiu, inaugurat saptamana trecuta, are o suprafaţă de 1.554 mp. “Primul weekend în care cumpărătorii au beneficiat de deschiderea magazinului H&M în Shopping City Sibiu a consacrat noi standarde privind lansările viitoare ale unor retaileri ancoră: traficul de vizitatori a fost cu peste 50% mai mare, iar vânzările au crescut, ca medie generală, cu 30% per ansamblul centrului comercial, comparativ cu alte intervale de timp similare”, a arătat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Romania, între care se află şi Shopping City Sibiu.

Colecţia de toamnă- iarnă H&M şi notorietatea noului brand prezent în oraş au atras însă masiv cumpărătorii şi în zilele care au urmat, iar weekendul a fost, desigur, o perioadă oportună pentru shopping. “Inaugurarea noului magazin H&M a fost doar începutul unei perioade cu un vârf de trafic în întreg parcul de retail: în ziua deschiderii, numărul de vizitatori a crescut cu 75%, iar în <<weekendul H&M>> care i-a urmat, cu 50%. Această evoluţie s-a reflectat în creşterea vânzărilor întregului parc, în proporţii diferite, desigur, de la retailer la retailer; per ansamblu însă, în weekend-ul care a trecut, vânzările au crescut cu cca 30 %, comparativ cu alte intervale similare de timp”, a arătat Graham Kilbane. “Alături de sibieni, au fost cumpărători veniţi de la sute de kilometri distanţă, ceea ce reconfirmă atât forţa calităţii de retailer <<ancoră>> pe care o are H&M, cât şi faptul că Shopping City Sibiu este principalul pol de cumpărături din regiune”, a precizat Graham Kilbane.

Shopping City Sibiu are 80.000 mp suprafaţă închiriabilă, fiind cel de-al treilea parc de retail din România şi cel mai mare parc comercial din afara Bucureştiului, singurul proiect care include două hipermarketuri în aceeaşi parcare (Carrefour şi Real), la care se adaugă, desigur, un mix reprezentativ de retaileri de renume, internaţionali şi locali. Shopping City Sibiu găzduieşte cea mai mare aglomerare de mărci şi magazine din regiune, generând în consecinţă un număr mare de cumpărători; acest fapt înseamna cel mai bun potenţial de business (din zonă) pentru fiecare retailer în parte şi o experienţă de shopping unică pentru vizitatori.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos