Acasă Retail Vanzarile Carrefour s-au mai inviorat. Compania raporteaza cifre in crestere

Vanzarile Carrefour s-au mai inviorat. Compania raporteaza cifre in crestere

47

Cel mai mare retailer din Europa se dezvolta in forta in tara noastra, compania franceza anuntand deschiderea, in aceasta toamna, a sase unitati de vanzare in Constanta.

Carrefour a semnat un parteneriat cu Aliment Murfatlar, in urma caruia va inchiria sase locatii in orasul de la malul marii, care au o o suprafata totala de vanzare de 3.425 metri patrati. Aceste spatii urmeaza sa activeze sub sigla Carrefour Market. “In curand, in Constanta, vom deschide cele sase supermarket-uri Carrefour Market. Carrefour are deja in Constanta un hypermarket si suntem convinsi ca si supermarket-urile noastre vor fi apreciate de catre locuitorii de aici”, a declarat Francois-Melchior de Polignac, Director General Carrefour Romania.

Pentru grupul francez, vestile sunt bune si la nivel international, actiunile companiei urcand astazi la bursa din Paris cu 5,6%. Evolutia pozitiva este datorata vanzarilor in crestere pe care retailerul le-a inregistrat in trimestrul trei din 2012. Potrivit Bloomberg, volumul acestora s-a majorat cu 2,1%, ajungand la valoarea de 22,6 miliarde euro.”În trimestrul trei din 2012 s-a înregistrat o îmbunătăţire pe piaţa din Franţa deşi situaţia în Europa de Sud rămâne dificilă”, se arată într-o declaraţie a Carrefour. Vânzările companiei franceze au crescut cu 0,2% în perioada iulie-septembrie 2012, excluzând fluctuaţiile de curs valutar şi combustibilul. În America Latină vânzările au crescut cu 10% şi au scăzut cu 3,3% în Europa şi cu 3,1% în Asia.

In primele sase luni ale acestui an, Carrefour a înregistrat pierderi nete de 31 milioane euro.Comparativ cu intervalul ianuarie-iunie 2011, cand pierderile au fost de 249 milioane euro, se observa se imbunatatire semnificativa rezultatelor realizate de lantul compercial. Referitor la pierderile din acest an, Carrefour a precizat că au fost cauzate in mare parte costurilor asociate cu vânzarea participaţiei sale la lanţul de supermarket-uri Marinopoulos din Grecia. Dacă se exclud operaţiunile care au fost vândute, Carrefour ar fi înregistrat un câştig net de 199 milioane de euro. Vânzările, excluzând TVA-ul, au crescut cu 0,9% până la 38,82 miliarde de euro, iar datoria netă a grupului a scăzut cu un miliard de euro până la 9,6 miliarde euro.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european si cel de-al doilea la nivel mondial. Prezenta in 32 de tari din lume cu peste 15.500 magazine, firma numara peste 475.000 de angajati. In Romania, Grupul Carrefour are 24 de hypermarket-uri Carrefour, 59 de supermarket-uri Carrefour Market si 8 magazine de proximitate Carrefour Express.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos