Acasă Social REVOLTATOR! O fetita de 4 ani a murit la doar cateva minute...

REVOLTATOR! O fetita de 4 ani a murit la doar cateva minute de la internare! Parintii acuza doctorii de malpraxis

24

 O fetita de patru ani diagnosticata cu laringita acuta a murit la mai putin de o ora de la internare la Spitalul Municipal Husi din Vaslui.  Parintii micutei acuza cadrele medicale de malpraxis. 

Fetita, diagnosticata de catre medicul de garda cu „laringita acuta, cu sindrom febril”, a primit tratamentul adecvat pentru o astfel de boala. Parintii micutei cred insa ca medicul i-a administrat antibiotic fara a i se face inainte un test in urma caruia sa se stabileasca daca este alergica la respectivul medicament.

In aceste conditii, oamenii legii au declansat o ancheta pentru a stabili daca este vorba de culpa medicala, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Husi referitoare la acest caz.

Politistii fac cercetari pentru a stabili imprejurarile in care a survenit decesul. In acest sens, s-a dispus si efectuarea autopsiei de catre medicii legisti, care va fi relevanta in derularea anchetei”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

De cealalta parte, conducerea Spitalului Municipal Husi considera decesul copilei de patru ani drept „un eveniment absolut nefericit”, pentru care insa nu gaseste o explicatie pana la pronuntarea medicilor legisti.

Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a socat pe toti. Fetita a intrat in stop cardiac si respirator in 40 de minute de la internare si, in ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvata. Este un deces subit si de aceea lasam Politia sa definitiveze ancheta”, a declarat managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos