Rochiile printesei Diana, scoase la licitatie

30

diana dressesO colectie de zece rochii care au apartinut printesei Diana, cumparate initial de o femeie de afaceri americana, cu doua luni inainte de moartea printesei, vor fi scoase la licitatie pe 19 martie, la Londra, de catre casa de licitatii Kerry Taylor.

Colectia totala este estimata la o suma aproximativa de 700.000 de euro. O cifra considerata rezonabila de purtatoarea de cuvant a casei de licitatii:

„Aceste rochii sunt magnifice si noi am facut estimari rezonabile. Rochiile sunt realizate de stilistii preferati ai printesei, printre care Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield si Victor Edelstein”, a declarat aceasta, potrivit The Huffington Post.

In cazul fiecarei rochii, alaturi de numele celui care e creat-o, este specificata in detaliu si ocazia cu care a fost purtata de Lady Diana. „Viata printesei poate fi urmarita prin aceste rochii. Multe au fost purtate la vizite oficiale, cum ar fi in Austria, Australia, Brazilia, India, Coreea de Sud, SUA”, a mai declarat reprezentanta casei de licitatii.

La initiativa Dianei, aceste rochii au fost vandute in scopuri umanitare, la o licitatie, la New York, in iunie 1997, cu doar doua luni inainte de a muri. Potrivit The Telegraph, colectia a fost cumparata in totalitate de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Dunkel, care ulterior a mai achizitionat inca patru rochii.

Cum aceasta a dat faliment, a fost nevoita sa le scoata din nou la licitatie. O prima tentativa a fost in 2011, insa au fost vandute doar patru, datorita faptului ca preturile de pornire au fost foarte mari.

Printesa Diana a murit in 1997, la Paris, intr-un accident de masina, la un an dupa divortul de printul Charles. La 15 ani de la moartea sa, obiectele personale ale printesei, scoase la licitatie, continua sa se vanda foarte bine.

Transparenta face diferenta