26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăStirea zileiRomanca stabilita in Marea Britanie: Dupa Brexit totul s-a schimbat! Englezii ne...

Romanca stabilita in Marea Britanie: Dupa Brexit totul s-a schimbat! Englezii ne imping pe strada, ne spun sa plecam!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Efectele Brexit-ului încep să se simtă tot mai puternic pentru imigranții care se află în Marea Britanie. Este și cazul unei românce care imediat după referendum a început să simtă o schimbare de atitudine față de ea din partea britanicilor.

Oana Gorcea locuieşte de 13 ani în Marea Britanie. Lucrează într-o multinaţională şi este colegă cu mulţi imigranţi.

„Nu v-aţi dori să fiţi aici. La câteva ore după referendum, totul se pare că s-a întors. Am prieteni, să-i numim aşa, de zece ani, care mai aveau puţin şi mă ajutau să-mi fac valizele să plec. Mi s-a spus de nenumărate ori să plec în Germania, Franţa, oriunde, chiar şi în România. Nu sunt dorită. Gândiţi-vă, fiind aici de 13 ani. Asta e casa mea acum.

Votul de a ieşi din UE a mizat foarte mult pe ura mai mocnită a englezului către migranţi. La fiecare problemă, migranţii sunt de vină, cu toate că englezul de rând n-ar vrea să facă joburile pe care mulţi dintre noi le-am făcut sau le facem. Au vizat foarte mult pe această ură. În momentul în care s-a votat să iasă cu o marjă foarte mică, atunci li s-a dat mână liberă acestor persoane. Din păcate, rupturile sociale care se întâmplă acum sunt absolut şocante”, povesteşte Oana Gorcea, pentru digi24.ro

Aceasta a povestit că a asistat personal doar la agresiuni verbale, dar că sunt şi colegi care au asistat la agresiuni fizice, mai ales către polonezi: „Dacă îi aud pe stradă îi împing, le spun să plece. Am avut vecini cu familii care au primit tot felul de “surprize” în cutia poştală. E o atmosferă pe care nu m-am gândit niciodată că o s-o resimt sau o s-o resimţim în Marea Britanie”.

Întrebată dacă îi este teamă să trăiască acolo, Oana Gorcea a răspuns că în ultimele patru zile a căutat informaţii să plece în altă ţară.

Ea afirmă că lucrează pentru o multinaţională cu sedii în Europa şi că ar putea să plece, dar decizia nu este uşoară deloc.

Ultimele stiri