10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiCovasnaScandal sexual in Politie! Si-a folosit functia pentru a obtine favoruri!

Scandal sexual in Politie! Si-a folosit functia pentru a obtine favoruri!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un agent principal de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere Covasna a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni de corupţie, cele mai grave fiind de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, şi abuz în serviciu.

Este primul polițist care este acuzat că ar fi cerut şi ar fi obţinut favoruri sexuale în schimbul succesului la proba teoretică. Pe scurt, procurorii spun că agentul principal Adrian Anton ar fi obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, „în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea”, informează Adevărul.

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată nouă persoane, pentru fapte de corupţie. Este vorba despre candidaţi care ar fi dat sume cuprinse între 100 de lei şi 1.000 de euro, pentru a promova examenele pentru permisele auto, dar şi despre un comisar de poliţie şi doi instructori auto.

Ancheta procurorilor DNA a demarat la începutul acestui an, în urma unor informaţii date de Direcţia Generală Anticorupţie, privind posibile infracţiuni de luare de mită pentru promovarea frauduloasă a probelor practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Monitorizarea a scos la iveală că instructorii auto Gabor Koter şi Laszlo Elemer Gal au dezvoltat în timp o relaţie de amiciţie şi încredere cu cei doi poliţişti examinatori, Ilie Filip şi Adrian Anton. Instructorii erau nemulţumiţi că poliţiştii le picau elevii, aşa că au început să le achite consumaţiile la restaurant.

Iniţial, miza imediată a fost ca şcoala lor să aibă o rată mai mare de promovabilitate.

„Satisfăcând cerinţele celor doi examinatori aveam speranţa că rata de promovabilitate să crească. Să nu lucrăm ca proştii şi să vină unii şi după 5 minute sau 10 minute ori 20 minute să spună că noi instructorii nu am făcut nimic şi că elevii nu sunt pregătiţi, deşi ştiam că este pregătit elevul”, a explicat unul dintre instructori. Cu timpul, aceştia au început să intermedieze şi mita, în cazul unor candidaţi care aveau dificultăţi la examen. Banii de şpagă erau denumiţi codificat, în discuţiile instructorilor auto,  drept „români” sau „cartofi”.

Ultimele stiri