Acasă Stirea zilei Scrima romaneasca si-a pierdut echipa-vedeta

Scrima romaneasca si-a pierdut echipa-vedeta

50

Scrima romaneasca si-a pierdut echipa-vedeta. Din echipa dubla campioana mondiala la spada, doar Ana Brinza se intoarce la antrenamente. Simona Gherman si Anca Maroiu isi iau o pauza pentru a deveni mame, iar Loredana Dinu se decide peste doua saptamini ce va face in viitor.

Londra le-a adus lacrimi, nu metale stralucitoare asa cum si-ar fi dorit. Ana, Anca, Simona si Loredana erau campioane mondiale si europene. Au terminat intrecere pe echipe pe locul sase. „A fost un concurs ratat”, a spus Ana Brinza, ieri, la Radio GSP. Nici una dintre colegele sale n-o sa uite ce s-a intimplat la Jocurile Olimpice, dar timpul s-a scurs, „ranile s-au vindecat”, cum spune Simona Gherman. Au trecut trei luni in care fiecare dintre ele a avut timp sa se gindeasca la viitor.

Ana Maria Brinza, vicecampioana olimpica la Beijing la individual si care la finalul lunii va implini 28 de ani, a spus inca dinainte de Londra ca va merge mai departe indiferent de rezultat. Si decizia ei e aceeasi si acum. „Abia astept sa incep munca, sa ma intorc in sala de scrima”, a adaugat ea. Si lucrul acesta se va intimpla de luni, cind lotul de spada se reuneste in Ghencea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos